• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mastera86 - напреднал
Здравейте

имам следния проблем климатикът ми спря да работи и реших да погледна контакта (понеже като го включих в разклонител от друг контакт работеше)свалих контакта нямаше дефекти, но когато премерих с фазомера ми светна и на двата проводника след което с мултицета и няма напрежение. Пробвах да меря нула от разклонителя и фаза от въпросния контакт и имаше 235 волта. Ясно е че нулата я няма откачам нулата на проводника захранваш разклонителната кутия от апартаментното табло и меря с фазомера и пак ми светва и в двата края на контакта и на таблото (на нулевия проводник). Разкачих и предпазителя и мерих за верига да не би да има окъсяване, между фаза и нула по трасето до контакта, но няма. На този предпазител са два контакта и двата са с еднакви показатели, и двата са проверени. В последствие открих още един контакт които не използвам, че и той не работи няма нула и при него но на нулевия проводник не свети фазомера.
Възможно ли е да има хлабава нула в електромерното табло при условие че другите контакти и осветление работят нормално.
Junak - майстор
Най вероятно има хлабава нула на нулевата шинав електромерното табло
mastera86 - напреднал
На шината за нулите в апартаментното табло входната нула влиза на първа позиция. а тези за неработещите контакти са на противоположния край 7 и 8 позиция.Мисля си това може би има значение че другите работят.
Junak - майстор
Ако не е там, тръгваш по ракл. кутии
mastera86 - напреднал
Щом всички други контакти в апартамента работят нормално си мисля, че проблема се върти около разклонитентата кутия от която са свързани не работещите контакти. Иначе няма логика всички да работят нормално само два да не работят. Но защо ми светва фазомера на нулевия при условие, че е откачен от таблото?
Junak - майстор
1. по индукция
2. през консуматор - имаш още някой контакт без нула

Вземи от удължителя нула и пробвай и двете клеми на контакта
mastera86 - напреднал
към фазата 235
към нулата 2-3 волта
Junak - майстор
индукция - някъде нулата е прекъсната
mastera86 - напреднал
Мислех да мине без къртене но ще се налага.
hidrazin - майстор
Да не забравиш да снимаш кутията. Ще е от полза.
То проблема е или нулата в таблото на въпросния кръг или някоя кутия. Според мен по-скоро второто.
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Загуба на нулата в два контакта от апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: