Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте имам домашен телефон МАХ СОМ-КХТ801,който работи с 3 батерии от 1.5волта тип АА но искам да го вържа за ел.мрежата на 220 волта.Какъв трасформатор ми трябва за да работи на 220волта?
Последна промяна от FARSS на вт окт 18, 2011 8:54 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
трансформатора трансформира променливо напрежение
а на теб конкретно ти требе адаптор 220/4,5 волта който от 220 променливо да прави 4,5 волта постояно напрежение
отиваш в някой магазин за електроника и си купуваш,после като го свързваш гледай да спазиш плюс и минус
понеже точно 4,5 волта може и да не намериш ,има такива на който изправеното напрежение може да се регулира с потенциометър на самия адаптор,примерно от 3 до 12 волта,и само трябва да си нагласиш потенциометъра така че да дава 4,5 волта
velas - специалист
Мхм...А "батерий" римски пълководец ли е? :?
jordanvass - майстор
leosat varna написа:
Мхм...А "батерий" римски пълководец ли е? :?
Как може да не го знаеш? Батерий е син на Линий - също често спряган по форумите известен римски чертожник и картограф.

А сега сериозно по темата. Повечето евтини адаптори не са стабилизирани и изходното им напрежение без товар значително превишава обявеното. Чак при натоварване, което в твоя телефон няма да се случи поради ниската му консумация, напрежението спада до номиналното. Не разчитай много на това, което пише. Не включвай преди да измериш.
radius - майстор
Батерий е 113-тия елемент от менделеевата таблица :-D
Gadnyara - специалист
Почти във всеки дом има поне едно непотребно зарядно за GSM апарат.
Едно с 5V DC на изхода ще пасне идеално за целта. Повечето са такива, но има доста стари с по-ниско изходно напрежение.
Мерси много за помоща вече работи с един адаптор на 5.5 волта измерено напрежение надявам се де не е проблем че не е 4.5.Преди си бях купил адаптор 4.5 волта но се се бях сетил да го замеря и неставаше,като го замерих се оказа че изходното му напрежение не е 4.5 а 8.0 волта.оше веднъж благодаря и се извинявам за правописната грешка

Тема "Домашен тел.от батерии на трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: