Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
root666 - специалист
Здравейте, купихме си пералня Кенди Го4 106 , при въртене се чува нещо като стържене, иначе при центрофуга е много тиха. От какво може да е?

http://www.youtube.com/watch?v=M68gFTtPJKk
fikata - майстор
Завърти на ръка в двете посоки барабана и се ослушай.Ако не откриеш нещо, възможно е това "стържене" да е от колектора и четките на двигателя,което след време ще намалее при напасване на четките.
Звукът от клипа не е много ясен.
Spokoiniq - майстор
Надявам се си махнал осигурителните шпилки, но да попитам все пак, че съм виждал всичко :)
fox_vt - майстор
Колега тая пералня нова ли е бре той мотора пътник,това едното а хлопането ми прилича на амортисьор.А за осигурителните шпилки ако не са махнати при центрофуга става страшно а колегата казва че при центрофуга е доста тиха.
root666 - специалист
Да, транспортните болтове са махнати, звука е като половината оборот на барабана стържене, а другата половина тишина. При високи обороти, центрофуга, е супертихо.

Завъртях го на ръка, няма стържене.
lyubohar - майстор
Да няма заврян някой банел от сутиен (от собствен опит). :-D
Че няма да има и гаранция.
kuger - майстор
За мен това е резонанс от мрежов брум /, шум с честота 50 Hz. Тънкото стържене е, мисля, от четките на мотора / не е за притеснение/. Брумът, ако не изчезне, то поне ще намалее чувствително, ако се облепят стените отвътре на корпуса с дунапрен.
Моята, Zerovatt, има същите шумове, като четките се чуват доста по-осезаемо. И това вече над 15 години. :-D
root666 - специалист
Брум няма, от записа е. Тънкото стържене ме притеснява, не ми се вижда нормално, то на майка ми Перла 05 е по-тиха. Освен четкови мотори, има ли и други, до 7 дена имам право да я сменя, чудя се за един Електролукс.
kuger - майстор
Има, само пари да има. Асинхронни, безчеткови.
novgradski - специалист
...а моята Candy GO107 на центрофуга е много шумна ,виене като самолет ... турбо...Проблема е само звука.Преди помпата има един дифузор (стеснение)и малък отвор (сякаш от там се чува).Като мине гаранцията -ще пробвам с цедка,откачане на ремъка или изключване на помпата-за да локализирам виенето (свиренето),ако някой се е сблъсквал с проблема ...

Тема "Шумна пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: