Здравейте! Търся най-простия начин през деня фаровете на колата ми да светят по-слабо, чрез намаляване на напрежението към тях. И разбира се като се включва чрез ключа фаровете да си светват на пълна мощност. Крушките са ми скъпи(около 5 пъти по-скъпи от обикновена крушка H4) и с недълъг живот, затова искам да го удължа по този начин. При незапален двигател имам напрежение(без вкл. консуматори) ~12,5v
При запален(на празен ход) ~14,1v
При запален и включени всички възможни консуматори(на празен ход) ~13,1v
Та идеята е напрежението към късите да стане между 6-9v(така че другите водачи да ме виждат и куките да не правят проблем ;)). Мисля че няма да стане със стабилизатор на напрежение, тъй като тока ще бъде много голям(при 12v е 5А).
Ще съм ви благодарен за мнения и идеи, все пак електротехниката ми е слабост, но тепърва започвам да ттрупам знания. Досега съм се занимавал най-вече със светодиоди.
При запален(на празен ход) ~14,1v
При запален и включени всички възможни консуматори(на празен ход) ~13,1v
Та идеята е напрежението към късите да стане между 6-9v(така че другите водачи да ме виждат и куките да не правят проблем ;)). Мисля че няма да стане със стабилизатор на напрежение, тъй като тока ще бъде много голям(при 12v е 5А).
Ще съм ви благодарен за мнения и идеи, все пак електротехниката ми е слабост, но тепърва започвам да ттрупам знания. Досега съм се занимавал най-вече със светодиоди.