• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
goran67 - специалист
Здравейте!
Имам една пералня, на която мозъкът й се увреди непоправимо. Дайте съвет, как с някаква елементарна автоматика, която да си построя сам, да я задвижа, така че да изпълнява пране по една програма.
друмчо - специалист
Сложи часовник от "Рига", можеш да изберш до 5 минути.
goran67 - специалист
Искам да пере по -дълго време, в режим на прореждане (реверсивно, напред - назад с паузи). Да изпомпи водата, след като завърши, да включи центрофугата.

А една идея по- нагоре е: да включва и пълненето с вода, с използване на нивомера.
Също и да нагрява водата.
romanpm - майстор
друмчо написа:
Сложи часовник от "Рига", можеш да изберш до 5 минути.
:shock: Да пълни вода , да върти наляво -надясно , нагрява , изхвърля вода или центрофугира :roll:
evil - специалист
""мозъкът й се увреди непоправимо. Дайте съвет, как с някаква елементарна автоматика""
""Искам да пере по -дълго време, в режим на прореждане (реверсивно, напред - назад с паузи). Да изпомпи водата, след като завърши, да включи центрофугата.

А една идея по- нагоре е: да включва и пълненето с вода, с използване на нивомера.
Също и да нагрява водата.""

А не мислиш ли че ако направиш автоматика която да прави всичко това всъщност ще си направил нов "мозък" и най-елементарното в случея е да си вземеш готов такъв :lol:
goran67 - специалист
Тогава няма да е "направи сам" :)
Мислил съм и за това, разбира се. Но за нов мозък ми искат 200 лв. Не си струва, пералнята е на 10 г. Не ми се иска да я оставя, само защото й смених лагерите и семерингите с нови.

Благодаря за коментарите!
Поздрави!
kuger - майстор
Слагаш програматор от Перла, преобвързваш схемата, като съобразиш термодатчиците с новата схема. Моли се двигатела да не е колекторен, че ще трябва и той да е от Перлата.
друмчо - специалист
Като не ти се дават 200лв.,търси втора употреба или нови от по стари "ПЕРЛА", руски т.н.
goran67 - специалист
Не става от Перла - двигателят е колекторен.
А за платка втора употреба - аз съм от малък град, тук трудно се намират такива работи.

Идеята ми беше - без да имам 20 програми, които така и не ползвам, да я направя само на една програма - цикъл пране, центрофуга и толкова.

Но май по- лесно става с нова платка и с 20 програми, отколкото с построяване на автоматика за една програма.
tomny - специалист
За по-лесно - със сигурност! :) А и къде е този малък град, не вярвам да няма поща? Интернет скъсява разстоянията :)
  • 1
  • 2

Тема "автоматична пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: