Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Има ли импулсно реле с което да се управляват 2 вериги, от различни точки (многоточково).
Т.е.Вместо да се купуват 2 релета, само едно , но с две вериги.
moimoimoi - майстор
има импулсни релета с две и повече контактни системи
примерно два NC или NO контакта които се управляват едновремено
http://www.schneider-electric.bg/sites/ ... ion/tl.xml&

примерно 15520
fikata - майстор
Има ли импулсно реле с което да се управляват 2 вериги, от различни точки (многоточково).
Т.е.Вместо да се купуват 2 релета, само едно , но с две вериги.
Интимната мисъл на vk e за сдвоено реле, с две независими системи /оперативни вериги/,всяка управляваща своята контактна система на релето.
Така ли е vk?
vk - специалист
Точно така, правилно ме е разбрал фиката, а аз вероятно не съм се изразил правилно.
Но като се позамисли човек, май просто трябва да се вземат 2 броя релета.
baretata_7_62 - специалист
Не че е по темата, но понеже стана на въпрос да попитам дали е възможно и съществува ли като технология следното. Дядо ми на лозето е с 3 фази и освен че си работеше с трифазни машини, за инсталацията на къщата има 3 главни бушона от тези с стопяемата жичка. Всъщност бушона е само един а гнездата са 3 и когато някой някаде натовари фазата напрежението отива около 200 волта, ако включеше и котлон, ставаше 190. Отива и премества бушона на другата фаза, която е с по високо напрежение. Въпроса ми е, може ли този процес да се автоматизира по някакъв начин,посредством контактори и управляващо устройство или не?
vk - специалист
Оказва се че има реле с което да се управляват 2 вериги
от каталога на шнайдер електрик
TL реле + ATL (допълнително устройство)

Прикачен файл

TLrelay.jpg
TLrelay.jpg (43.27 KиБ) Видяна 2145 пъти

Тема "Има ли импулсно реле с което да се управляват 2 вериги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: