Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanov6600 - специалист
Здравейте колеги. Не знам дали тук трябва да пиша.
Имам нужда от следната помощ.
Искам да си направя екстра изпрати ме до вкъщи на колата.
Искам когато включа/изключа алармата на колата да се запалват халогените за около 10-15 сек.
Това най вероятно ще стане с две релета но си нямам никаква идея какви трябва да са и още по малко от къде да ги купя.
Може ли някой да ми помогне?
valentino76bs - майстор
ivanov6600 написа:
Здравейте колеги. Не знам дали тук трябва да пиша.
Имам нужда от следната помощ.
Искам да си направя екстра изпрати ме до вкъщи на колата.
Искам когато включа/изключа алармата на колата да се запалват халогените за около 10-15 сек.
Това най вероятно ще стане с две релета но си нямам никаква идея какви трябва да са и още по малко от къде да ги купя.
Може ли някой да ми помогне?
Напълно е възможно това само ,че си свали схемата от аутодата за твоята кола за да можеш по лесно да го направиш да знаеш точно кои жици да прекъснеш и къде иначе трябва допълнителни кабели да пускаш.Има такива хоби кит релета на 12волта,но поне малко трябва да си наясно какво да направиш.Едно такова време реле плюс две други да им ползваш контактите защото халогените ти са около 100вата и контактите на време релето няма да издържат.Трябва да се види и алармата дали може да се интегрира с това време реле.
ivanov6600 - специалист
Халогените са около 70В(Ксенон) релето за време или релетата ще са само оперативна верига да подават сигнал към товарово реле около 40А. Не е тужно да търся каквото и да е схема на инсталацията а и реле няма да слагам.
В купето имам фабричен бутон за пускането на халогените това време реле ще подава плюс веднага след бутона. Така няма да е нужно да преработвам нищо.
Когато пусна алармата тя ще подаде + на времерелето, което от своя страна ще подаде + на изхода на бутона за халогените и халогените ще светнат. В този момент времерелето почва до отброява 10-15 с и прекъсва.
Дотук добре. Сега обаче изключвам алармата и операцията се повтаря отново.
valentino76bs - майстор
ivanov6600 написа:
Халогените са около 70В(Ксенон) релето за време или релетата ще са само оперативна верига да подават сигнал към товарово реле около 40А. Не е тужно да търся каквото и да е схема на инсталацията а и реле няма да слагам.
В купето имам фабричен бутон за пускането на халогените това време реле ще подава плюс веднага след бутона. Така няма да е нужно да преработвам нищо.
Когато пусна алармата тя ще подаде + на времерелето, което от своя страна ще подаде + на изхода на бутона за халогените и халогените ще светнат. В този момент времерелето почва до отброява 10-15 с и прекъсва.
Дотук добре. Сега обаче изключвам алармата и операцията се повтаря отново.
Още по добре е това,след бутона да подадеш плюс стига бутона да управлява силови релета защото на моята кола няма направо тока си минава през бутона,и за фаровете ми е така ,допълнително си сложих две релета.Ти искаш фактически само когато пускаш алармата да светват за 10 секунди така ли... защото си писал друго при ''включване/ изключване''.Предлагам ти това реле.http://www.hobbykit.eu/hobbyb/h1580.html
ivanov6600 - специалист
При включване и изключване. На новите автомобили се води екстра изпрати ме до вкъщи.
Не съм сигурен за бутона дали има реле но мисля, че трябва да има иначе товара би го повредил.
valentino76bs - майстор
ivanov6600 написа:
При включване и изключване. На новите автомобили се води екстра изпрати ме до вкъщи.
Не съм сигурен за бутона дали има реле но мисля, че трябва да има иначе товара би го повредил.
Еми давай смело тогава,щом си решил да правиш това нещо.Каква е идеята на тази глупост ,абсолютно безмислена ми се струва. :)
MrMurdjo - майстор
Халогените са около 70В(Ксенон)
Последно халоген или ксенон (HID)?
ivanov6600 - специалист
Халогени(Фарове за мъгла, ниско в бронята) с Ксенон крушки
Последно
Ники274 - специалист
Повечето автоаларми ,които се предлагат на пазара я имат тази функция,само трябва да се разреши като се влезе в програмен режим :)

Тема "Реле за време." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: