Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filmatoplo - майстор
Здравейте , имам мотор за сателитна чиния , изтрити са лепинките , и не знам колко волта е :? , чета из нета -пише 36 волта АС :? , ако е вярно - как да стане така че да го подкарам -с някакъв трансформатор ли от 220 на 36 волта :? Посоките -как да сменям , кабела е двужичен :? :) .
stiv1961 - майстор
Да не ,,тунинговаш"валандара? :-D
torbalan - Дървен философ
правотоковия мотор обръща посоките си, като му обърнеш захранването...

предполагам, че управлението на мотора е в така наречения "позиционер" или в самия приемник...

всъщност, с елементарна схема с два бутона може да се направи така, че да се върти напред-назад...

ако не си сигурен, че е на 36 волта - започни с по-ниски напрежения...
първо опитай на 12 волта...

правотоков мотор, ако му е ниско напрежението се мъчи да върти, за да завърти трябва леко да му помогнеш...
vvventsi - специалист
filmatoplo написа:
Здравейте , имам мотор за сателитна чиния , изтрити са лепинките , и не знам колко волта е :? , чета из нета -пише 36 волта АС :? , ако е вярно - как да стане така че да го подкарам -с някакъв трансформатор ли от 220 на 36 волта :? Посоките -как да сменям , кабела е двужичен :? :) .
Ако е двужилен кабела значи е на прав ток,иначе няма как със двужилен кабел да му сменяш посоката на въртене.
sstefanov - майстор
Постоянен ток е, 24 до 36 волта. Има 2 крайни изключвателя, които му спират тока като достигне границата на винта. Подвижната част трябва да е така закрепена, че да не може да се върти.
valentin112 - специалист
sstefanov написа:
Постоянен ток е, 24 до 36 волта. Има 2 крайни изключвателя, които му спират тока като достигне границата на винта. Подвижната част трябва да е така закрепена, че да не може да се върти.
филма, послушай стефанов, в тая област той попада в десятката :partyman:
filmatoplo - майстор
Има ли трансформатори -за да го подкарам :?
sstefanov - майстор
Нищо особено: трансформатор 24 волта (50-100 вата), после грец (поне 5А) и кондензатор 1000 микро (или повече) / 35волта.
filmatoplo - майстор
Благодаря :) -изглежда ми малко сложно :? :) , няма ли готови да се продават в магазина .

Тема "Въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: