Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
koko112 - напреднал
Здравеите,искам да попитам има ли някакво устроиство което да ми сигнализира,че е спрял тока?Имам в предвид примерно да си стои вклъчено в контакта и да сигнализира звуково или сфетлинно когато спре тока.Благодаря предварително.
stiv1961 - майстор
Сфетлинно ще ти сигнализира като угасне лампата, а звуково като спре магнитофона :-D
fox_vt - майстор
Ти ме уби сложи една лампа в контакта и като няма ток няма да свети :lol: Иначе сериозно може да има готов вариант но в стила на форума можеш с едно реле батерия и зумер да си направиш сам такова.Като има ток релето е задействано и прекъсва веригата на батерията и зумера,при липса на ток релето изключва и нормално затворения му контакт се затваря и воаля.Може освен звука и лампичка да му сложиш,може и ГСМ да му прикачиш да ти праща смс със кратко съобщение '' спря тока идвай тука''
Pol™ - напреднал
Има - земи си една ак. батерия и една сирена на 12 волта и я мини през контактор на 220 волта, който да затваря веригата когато спре тока. Ше дигеш и мъртвите. Всичко можеш да купиш от Конрад, ако нямат контактори виж във Валтроник.
koko112 - напреднал
Значи лампата отпада,не мога да спя на лампа,магнетофона също,това с релето е добро ама даите някаква проста схемичка ама проста :mrgreen: .Проблемат е че,в последно време UPS на парното се ебава и не сработва,а през ноща няма как да разбера че са откраднали жиците :lol: :lol: :lol: .
Pol™ - напреднал
По добре си насочи усилията към ЮПИЕСА
miroton - майстор
Лампа http://tpetrov.com/search.php?p=120&mai ... t=&s=&ord= а зумера можеш да си го купиш от всеки магазин.
vvventsi - специалист
Коко, тези лампи и сигнализации няма да ти решат проблема,ами ако няма никой вкъщи,примерно ти се обадят и трябва да излезеш а друг няма вкъщи,какво ще правиш тогава,по добре вземи и си оправи UPS-са!
koko112 - напреднал
Лампи,зумери,наи добре да оправа UPS.Мерси за отговорите.
valentin112 - специалист
Ще се разбере като Дядо Коледа се измъкне от комина, летящите еленчета са отнесли високоволтовите жици :)

Тема "Няма ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: