Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pandov. - специалист
здравейте . Може ли рекордоман 10 кв в гуфре и под мазилка , и двете жила в едно гуфре или по добре в различни . Искам да си подменя кабела от този на енергото които достига до под стрехата на къщата до таблото с предпазителите (става въпрос за около 8 метра разтояние) Имам наличен рекордуман и искам да ползвам него
И още едно въпросшче , как е най-добре да свържа три жила едно 10кв , и две по 6кв да ги увия с клещите или с някакви скоби
hidrazin - майстор
В едно гофре не би трябвало да има проблем.
:partyman:
Trifun - специалист
Да, в едно гофре.
Колкото до свързването ... при такава квадратура на проводниците е най-добре с болт, шайби и гайка. Стягаш здраво, а ако искаш, после цялото това нещо може да се изолира със самовулканизираща лента Бишоп.
Трите жила, които искаш да свържеш, са от един и същи материал, нали ?
pandov. - специалист
Trifun написа:
Да, в едно гофре.
Колкото до свързването ... при такава квадратура на проводниците е най-добре с болт, шайби и гайка. Стягаш здраво, а ако искаш, после цялото това нещо може да се изолира със самовулканизираща лента Бишоп.
Трите жила, които искаш да свържеш, са от един и същи материал, нали ?
да и аз си мислех за болт и гаики , нямали да се окислят като са от различен материал (имам иноксови болтове и гайки мисля тях да ползвам) нещо такова ли или след всяка шайба гайка,имам впредвид всяко жило да стегна с отделна гаика или всички жила с една

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (29.43 KиБ) Видяна 6150 пъти
fikata - майстор
всяко жило да стегна с отделна гаика или всички жила с една
Всички жила с една гайка.Така както си го нарисувал е добре.Предполагам,че на всеки проводник ще направиш ухо.
pandov. - специалист
fikata написа:
всяко жило да стегна с отделна гаика или всички жила с една
Всички жила с една гайка.Така както си го нарисувал е добре.Предполагам,че на всеки проводник ще направиш ухо.
Да разбирасе че ще им направя уши ,но нямали да е по добре болта шайбите и гайката да са бронзови. И ако се сещате някой друг варят моля да ми кажете , че утре го потхващам, и 8мм болт мисля че е достатъчно
fikata - майстор
но нямали да е по добре болта шайбите и гайката да са бронзови
Шайбите да, но гайката и болта не е необходимо.
kam34 - специалист
8мм галванизирани (бели, поцинковани) болт, гайка и шайби са напълно достатъчни. Избери си хубави прави шайби че има едни криви боклуци. Стягаш здраво с два ключа за предпочитане звезда или лула. Изолираш отгоре ако имаш налично лента бишоп става идеално но не е проблем и с качествен PVC изолирбанд. Връзката обезателно да бъде в кутия да не я оставиш под мазилката. По добре е да свържеш 3х10 разбира се но в твоя случай фаза и нула по 6 а земя по 10кв. Няма смисъл да оставяш едното жило фаза или нула 10 а другото 6.
hidrazin - майстор
Кви болтове, кви шайби, кви гайки?Здрав поялник няма ли?Отгоре бишоп или в краен случай PVC.
Забравяш докато си жив ти и твоите наследници.
:partyman:
piron45 - майстор
Колега , защо ти е тоя рекордоман. Вземи си СВТ с добра изолация е.

Тема "въпрос за полагане и свързване на кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: