• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
heron - напреднал
Здравейте,
От доста време имам проблем с единия ми телевизор - като го включа, почва да щрака и образът премигва и накрая се губи. Не е винаги така - понякога работи добре, понякога прищраква няколко пъти и тръгва, а понякога упорито не може да се стабилизира. Носих го два пъти на сервиз, и двата пъти ми казаха, че нищо му няма, и ми демонстрираха - наистина, там си работеше добре. Само вкъщи има този проблем, затова се чудя дали не е от инсталацията. Тя е много стара, но иначе не създава (други) проблеми. Освен това на същия токов кръг, но в друга стая (не са разделени по стаи - както казах е стара) имам още един телевизор, който работи идеално. Как мислите, дали е от инсталацията или все пак от самия телевизор? А някаква идея за решение?
tripioo - специалист
провери си контакта ...... за оголени или допиращи се жички .... и пробваи как ще ти работи телевизора на друг контакт ... а да , ако си на одължител провери и одължителя как е , защото понякога и той прави мизерии
vvventsi - специалист
Аз не рабрах целия ли телевизор изключва или само картината се губи?
друмчо - специалист
Размени местата на телевизорите или го пробвай на друг контакт.
valentin114 - специалист
Да добавя и аз една догадка: включване в близост на необезсмутени електрозадвижващи уреди.
heron - напреднал
tripioo написа:
провери си контакта ...... за оголени или допиращи се жички .... и пробваи как ще ти работи телевизора на друг контакт ... а да , ако си на одължител провери и одължителя как е , защото понякога и той прави мизерии
Ако се допираха, нямаше ли направо да даде накъсо? С удължител съм, но той е проверен, наред е. Там е включен и телефон, който работи нормално, и това е така още от преди да почнат проблемите с телевизора.
vvventsi написа:
Аз не рабрах целия ли телевизор изключва или само картината се губи?
Ами държи се все едно го изключваш и веднага го включваш пак. И това по няколко пъти наведнъж.
valentin114 написа:
Да добавя и аз една догадка: включване в близост на необезсмутени електрозадвижващи уреди.
Не се сещам за такъв уред...а и ако беше това, нямаше ли и другият телевизор също да се смущава?
друмчо - специалист
Провери контакта на удължителя, където е включен телевизора или щепсела и шнура/кабела/ на телевизора.
tripioo - специалист
ами за допиращите се жици .... от уредите ме хваштаще ток и много жреме се чудеих защо така .... накрая се оказа 4е 2 жици от одължителят са се оголили и от там ме удряше ток ....
но щом не е от контакта ... а как ти е захранващият кабел на телевизора ? явно някъде в телевизора има лош контакт и затова прескача ....
infomar
Като им размениш местата на телевизорите какво става?
paralesa - специалист
Захранващия кабел на самия телевизор проверен ли е?
Възможно е от него на "прецърква" или пък има студена спойка,която в сервиза по някаква случайност е сработила.
Но първо закачи телевизора си в другата стая,където включен примерно другият ти ТВ и виж там как е.
Нещо ме навежда на мисълта,че или в тоя сервиз те правят на будала или не си се хванал сериозно,да провериш всичко ,дали при теб не е проблема... Твърде оскъдна информация даваш ,затова.
  • 1
  • 2

Тема "Инсталацията и телевизора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: