Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wenciautoklima - специалист
Задачата е следната-монофазен генератор 2,2квт+трифазен генератор 6квт/три изх. по 220в.+1изх 380в/Въпросът ми е-как да ги вържем в паралел така че да смучем макс. мощност?
vvventsi - специалист
wenciautoklima написа:
Задачата е следната-монофазен генератор 2,2квт+трифазен генератор 6квт/три изх. по 220в.+1изх 380в/Въпросът ми е-как да ги вържем в паралел така че да смучем макс. мощност?
Забрави не може,има няколко условия дето трябва да се изпълнят,1.да имат еднакво напрежение,2 да са във фаза,3 да имат еднакви токове на късо съединение,4 еднаква честота!
Mapek - специалист
Все пак би ли уточнил каква точно максимална мощност искаш да теглиш. Напиши направо какво възнамеряваш да захранваш и защо да не си ги натоварваш поотделно на макс?
fox_vt - майстор
Хм те са с еднакчо напрежение нали пише за втория 3 *220 в и един 380в той ще вземе само 220 те,за тока на късо кво общо има ако стане късо все ще е лошо.Виж обаче за втората точка да са във фаза е абсолютно задължително а такова устройство едва ли ше е ефтино ако го има за обикновенни потребители.И все пак само с трифазния не стига ли мощноста ?
moimoimoi - майстор
тази работа е невъзможна
1-не можеш да ги синхронизираш по фаза,трифазния има три фази всяка от които е изместена на 120 градуса спрямо другите две,а на монофазния фазата може да не съвпада с нито една от фазите на трифазния
2-за паралелна работа трябва да са с еднаква мощност/което обуславя тока на късо,както и уравнителните токове който могат да протекат между двата генератора
най лесно ще ти е да разделиш консуматорите според мощноста на съответния генератор
т.е. ако имаш трифазни консуматори към трифазния,останалите към монофазния
vvventsi - специалист
fox_vt написа:
Хм те са с еднакчо напрежение нали пише за втория 3 *220 в и един 380в той ще вземе само 220 те,за тока на късо кво общо има ако стане късо все ще е лошо.
Да имат еднакви токове на късо съединение означава да са с еднаква мощност и при натоварване да имат еднакъв спад на напрежение,иначе се получават големи изравнителни токове и ще изгорят генераторите!

ПП.Дори да бяха два напълно еднакви монофазни генератора,пак не могат да се вържат в паралел защото не могат да се сфазират,или единия ще изостава спрямо другия или ще избързва!
darken_nz - специалист
Ето и още един отговор, а той е, че тези генератори просто не са направени за това.
Има модели, които без проблем могат да бъдат свързани заедно и да отдават повече мощност, но тук говорим вече за друго качество и други пари.
wenciautoklima - специалист
Благодаря Ви за бързата и компетентна информация.ОТИВАМ НА ВАРИАНТ "ПО ГОЛЯМ ГЕНЕРАТОР" От днес разчитайте и на мен-автоклиматици.
darken_nz - специалист
Ако имаш пари това е най-добрият вариант!
lecki - специалист
Абе невъзможни неща няма, ама поне да бяха два монофазни или
два трифазни.
Добре е напреженията им на празен ход да са еднакви,
синхронизирането става чрез регулатора на оборотите.
В момента когато напрежението м/у генераторите е "0"
се включват в паралел, трябва да има амперметри и на двата ген.
под товар се правят еднакви в процентно отношение токовете
( може да не са с еднаква номинална мощност) пак чрез единия от двата
регулатора на обороти. и ... :rock:

П.П. - Това се отнася за два монофазни или трифазни.
Последна промяна от lecki_old на пет дек 16, 2011 9:49 am, променено общо 1 път.

Тема "два генератора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: