• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sport84 - напреднал
Проблема е следния .Сложих нов Бойлер (марка няма да казвам да не правя реклама ) .Обаче горещата вода изтича долу в комшийте които се оплакват .С бойлера имаше нов възвратен клапан който монтирах .Има си стар клапан .
Някой знае ли от какво може да се получи този проблем (със стария бойлер го имаше същото проблемче ) .
Да отбележа , че има кранче под възвратния клапан на студената вода .Като го затворя горещата вода си остава в бойлера на сутринта .
Благодаря предварително ако ми помогнете :)
krasiorocknroll - специалист
На самия бойлер,на тръбите трябва да има белязани коя тръба е за топла и коя за студена вода.Клапана се монтира на студената вода.Стрелката на клапана трябва да сочи към бойлера. :)
velas - специалист
На бойлера трябва да има само ЕДИН възвратен клапан + предпазен вентил на входа на студената вода.
lacezarasia - специалист
възможно е да си разменил топла със студена вода на самия бойлер или фабрично да са ги отбелязали грешно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Вдясно е студената вода, нали?
И защо темата е в "Електротехника", като проблемът е хидравлически?
Simi4 - напреднал
Здравейте, според мен възвратния е дал фира но е добре да се провери. Ако е изправен, дори да е обърната посоката няма да пълни бойлера. Това, че е нов не гарантира качество особено ако е комбиниран с предпазния. Старият модел възвратни клапани са бетон.
novgradski - специалист
sport84 написа:
(със стария бойлер го имаше същото проблемче ) .
Да отбележа , че има кранче под възвратния клапан на студената вода .Като го затворя горещата вода си остава в бойлера на сутринта .
...щом и със стария бойлер го е имало...
...системата била ли е някога свързвана към ТЕЦ...провери си тръбите (не само връзването на самия бойлер)
fox_vt - майстор
Даже и да няма клапан няма как да накараш топла вода да слезе надолу ей така от самосебеси прост физичен закон.Трябва някъде да има налягане или с други думи от някъде да влиза вода в бойлера вероятно студена за да тръгне да тече топлата вода.
preslav - майстор
novgradski написа:
...системата била ли е някога свързвана към ТЕЦ...провери си тръбите (не само връзването на самия бойлер)
Тук някъде се крие проблема ти - затвори крана към топлия щранг!
Draganov - специалист
Ако възвратния клапан не работи,трябва да ти се загрява входящата тръба.Но смятам ,че тръбите за топла вода са общи с тези на комшиите и те си имат топла вода за твоя сметка.
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: