Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pandov. - специалист
Здравейте. Можели някой да ми даде схема на свързване на бойлер през контактор . В смисъл терморелето да командва контактора и той да прекъсва силовата верига
ПС О забравих да кажа , че има и 5 тактов ключ
Благодаря
майсторчето страхил - специалист
Не си слагай бомба със закъснител,идва момент релето изключва , контактора залепва и разчиташ токовата защита да задейства ,а това е крайна ситуация :?
bdz43r - специалист
Това нещо работи вече 3 години при мен с някои допълнителни елементи за индикация (двуцветен светодиод). Пускам си бойлера от стенен ключ за осветление пред банята.
Изображение
Контактора е с два паралелни контакта по 20 А. Термичната защита на бойлера остава да действа директно на нагревателя, в случай, че контактора не изключи.
Недостатък е, че при изключил термостат (но не изключен външен ключ), в бойлера има 220V през намотката на контактора, но пък тя ограничава тока на 15 mA.
Необходим е и кабел с едно жило повече.
Johny - майстор
майсторчето страхил написа:
Не си слагай бомба със закъснител,идва момент релето изключва , контактора залепва и разчиташ токовата защита да задейства ,а това е крайна ситуация :?
Ти виждал ли си залепнал контактор и знаеш ли кога става това?
vvventsi - специалист
За какво ти е този контактор,първо терморегулатора си е изчислен за тока който си черпи нагревателя и второ постоянно ще чатка вътре във бойлера,поне мен ще ме дразни чаткането когато включва и изключва!
fikata - майстор
Ми като те дразни чаткането, смени контактора с SSR :-D
pandov. - специалист
bdz43r написа:
Това нещо работи вече 3 години при мен с някои допълнителни елементи за индикация (двуцветен светодиод). Пускам си бойлера от стенен ключ за осветление пред банята.
Изображение
Контактора е с два паралелни контакта по 20 А. Термичната защита на бойлера остава да действа директно на нагревателя, в случай, че контактора не изключи.
Недостатък е, че при изключил термостат (но не изключен външен ключ), в бойлера има 220V през намотката на контактора, но пък тя ограничава тока на 15 mA.
Необходим е и кабел с едно жило повече.
Благодаря
baretata_7_62 - специалист
Необходим е и кабел с едно жило повече.[/quote]

Това неможах да го разбера точно. Как от бобината на контактора ще протича ток в бойлера? След като контактора е изключил освен че е прекъснал веригата, то и в бобината не би трябвало да има ток?
bdz43r - специалист
На едната клема на термостата на бойлера, когато е изключил, ще има напрежение. Фазомерът (фазоуказателя) ще свети, а ако пипнеш, ще те опари здраво. Ток няма как да протича.
Контактора прекъсва само силовата верига.
Trifun - специалист
Не че протича ток - просто има напрежение в бойлера (фаза - през бобината, а нулата е директна)

Тема "схема на бойлер с контактор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: