Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivoru - специалист
Здравейте, заедно с новия бойлер дойдоха в комплекта едни пластмасови муфички, които явно служат за изолатор на корпуса на бойлера от водопроводната мрежа. Дали е добра идея да се ползват, като бойлера е свързан с меки връзки, инсталацията е двупроводна, корпуса е занулен, а нулата към бойлера и нулата към таблото са на една и съща клема на ключа, тоест нулата не се прекъсва от ключа. Мисля да ги сложа, ако все пак се загуби нулата, няма да взима нула от меките връзки и ще спре. Какви са мненията ЗА и ПРОТИВ тези муфички?
vlado0549 - специалист
Добре ади представи си следния случай:Загуби се нулата.Корпуса на бойлера се "офази".Влизаш и пускаш душа.По най краткия път тока през водата-тялото-стига до земята!!!!
Е има си и добрите страни.Жена ти се кефи че меките връзки са здрави!!! :wink:
pavelari - майстор
Не мога точно да си представя какви са тия муфи но си мисля и че водата е добър проводник - в смисъл, че от изолатори файда нема
Justy - майстор
Започнах да сънувам искрящи бойлери :lol: Колеги - поне три теми са отворени по този въпрос. Къде да отговаря човек :? Пък и така се обърква форума - не е пригледен. Моля, четете преди да пишете. Трябва ли модераторите като пъдари да ходят с гумата, за да подреждат ?
ivoru - специалист
абе и водата е проводник, ама доста по-слаб от метала. ако се изгуби нулата, лошо. ама нали за това е свързана директно и не минава през ключ... все пак сложих муфите. абе трябваше да туря тръби с алум. вложка, ама се хвърлих на меки връзки за по-евтино, а то излезе по-скъпо.
pavelari - майстор
е че аз го казвам в смисъл - и да има изолатори вътре тече вода - а дали ще се уфази от желязо или от вода кагато ние сме "товара" няма значение
Тани - модератор
1. Най-краткия път на тока е между балона и меките връзки и през тръбопровода.

2. Все пак водата минава и през батериите предди да стигне до нас.

3. Какво става , ако ВиК е изградена с неметални тръби?
Последна промяна от Тани на ср май 09, 2007 11:17 pm, променено общо 1 път.
pavelari - майстор
много абстрактно обяснение е е това с пътя - сякаш тока те4е по най-краткия път и изтича за винаги.
когато бойлера се уфази става като с контактите и разклонителите - може да храни комп, касетофон и телевизор а ако бръкнем и ние и нас ще "захрани" - водата е добър проводник /тя е слаб електролит/ и при 220 волта добър проводник /но не толкова защото не винаги прави късо / - и все пак отново напомням за изолаторите, които са напълно излишни в тоя случай :) /демек ако разчитаме на тях/ . Нали - хубаво е да ги има но да се вземат и други обезопасителни мерки
Тани - модератор
Добре де Павелари - напълно хипотетично , ако в една вана от изолационен материал пълна с вода сложа в двата противоположни края един занулен и един зафазен на 220 волта кабели по твоята теория , ако съм стъпил бос на земята , в която и точка да си бръкна пръста във водата все ще ме хване тока? Така ли ?

Тема "Ел.разделяне на бойлер от водопровода" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: