Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rijata - напреднал
Здравейте, във входа искаме да сложим прожектори пред вратите да светват като наближиш входа. Та гледам ключа долу има постоянна фаза. Дали ще мога да взема от него фазата и от лампата горе земя и така да стане. Въртят ми се 2 проблема в главата при този начин като светне прожектора да не светне и входа както и прожектора да свети за времето което и входното осветление. Какъв ще е крайният резултат според вас ще стане ли работата така или не се знае каква е точно схемата на автомата и от нея също да зависи.
fikata - майстор
Ми вземи си фазата преди ключа.

Трябва ти нула, а не земя.
evil - специалист
По принцип долу на входа в повечето случай има по една лампа с обикновен ключ и тогава ще стане работата както си я замислил но ако мислиш да вземеш фаза от бутон който пали стълбищно осветление с автомат ,няма да стане.
tripioo - специалист
в повечвто панелки няма такув ключ ;( и маи взимат тока от таблото .... като пълен лаик си мисля че би могло да се вземе ток от кабелите преди автомата , но не знам дали не е бошлаф идея , аз също се интересувам от предложения за такова осветление
rijata - напреднал
Мислех да взема фаза от този ключ който пали осветлението, значи това отпада. Проблема е че се влиза от двата края на входа това значи че трябва да опъвам доста кабел от таблото до далечния край.
tripioo - специалист
ами нз , пробваи с крушка .... аз когато не знам дали ште стане , или няма кои да попитам взимам въпросната крушка (с фасунка и кабел) и пробвам дали ще светне .... супер примитивно е , но върши работа (така де метод на проба и грешка)
tripioo - специалист
все пак дано някои който знае как става да каже...
tysonlkr - специалист
Доколкото знам до ключовете на стълбищното осветление на ходи ли нула :?
Ключовете, които включват стълбищния автомат, са бутони. На нашата панелка на входа имаме и отделна лампа, която не е част от стълбищното осветление, и се включва с ключ. При колегата предполагам че е същият случай щом има фаза на въпросния ключ. При този случай ще стане замисъла ;)
Успех!
tripioo - специалист
е аз за такава лампа не знам (цял живот в панелки живея ) но сега се сетих 4е от осветлението на мазето мойе да се жземе ток (от наи близкият ключ) или поне така си мисля
fikata - майстор
Няма смисъл да се гадае.Всичко зависи от конкретната ситуация. Има случаи, когато през етажните бутони на ст.осветление минава фаза...Има и случаи, когато на входната врата има осветление с отделен ключ/не бутон/ и е отделно от стълбищното осветление.
Оставете колегата да изясни неговия случай откъде да захрани прожекторите..

Тема "стълбище прожектори пред вратите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: