Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gecata82 - специалист
Здравейте. Проблема се състои в това че датчика се включва и изключва сам в продължение на 5 мин. Когато спре да го прави всичко е наред докато не минеш отново покрай него и се започва отново.Датчика е на 360 градуса от тези дето можеш да контролираш само времето през което да свети. Монтирал съм го до лампата на разстояние на около 5-10 см, и се чудя дали от това не идва проблема. Смених го вече един път с нов но проблема си остава същия. Само за информация в къщата има около 10 датчика и само този прави проблем. Ако някой се сеща от какво може да го прави това ще съм благодарен да сподели как да го оправя. Благодаря ви предварително.
Junak - майстор
Точно от там е. Лампата се нагрява и го лъже. Измести го или с нещо направи сянка
gecata82 - специалист
и аз мисля че е от това, но пък има и други датчици близо до лампи и не го правят това.
pavelari - майстор
ако не може да се мести заради дупките или пък да слагаш грозни кабелни канали, пробвай с малко изолирбанд /1-2 см/ залепен на вътрешната страна на рефлекторната капачка - срешу лампата или направи експерименти като местиш лепенката къде не дава ядове... имал съм успех
Ники274 - специалист
Сложи енергоспестяваща крушка на осветителното тяло за да разбереш със сигурност дали е от това.
gecata82 - специалист
оправих го. Колкото и странно да звучи просто завъртях крушката да не свети директно в датчика и си заработи както трябва
Junak - майстор
Защо странно? Точно температурата го лъже

Тема "проблем с датчик за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: