Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
миро8311 - специалист
Дефектно токовата ми защита изключва.Каква може да е причината, понякога когато изключи и аз я включа се случва около месец да не изключва при положение,че всичко е включено което минала през нея много странно :shock: апартамента ми е нов ,а дефекно токовата ми е 40А консуматорите който са на нея не надминават 40А със сигурност някаква неизвестна марка е тази деф.защита не съм я срещал на други места.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПОМОЩА
moimoimoi - майстор
дай повече подробности
дтз-то само за една линия ли е,главна на цялото табло ли е?
ток-а на утечка колко милиампера е
ако е главна за таблото то е възможно да изключва понякога и без да има проблем
понеже утечките на включените консуматори като се сумират може да надвишават тока на дтз-то
т.е. ако имаш включени 10 консъматора всеки с някаква утечка примерно 3-4милиампера и сбора им общо става към 40 милиампера и в този случай ако твоята дта е с ток до 30 милиампера може да изключи без да има проблем
lz1tar - специалист
Имаш ли климатик и той през ДТЗ-то ли е.
moimoimoi - майстор
или телевизор с кабелна
Ники274 - специалист
...или най вече компютри ;)
baretata_7_62 - специалист
Здравейте, може ли да съществува, дефектирала дефектно токова защита? Става въпрос за един диспенсър за вода, който си работи нормално на охлаждащ режим, а при режим загряване, 2-3 секунди след включване, пада директно главния предпазител? Предпазителя е 40А. Диспенсъра в режим на загряване е 550W; при измерване с мултицет, дава съпротивление около 100 ома. Контакта е занулен или заземен, не съм сигорен най вероятно занулен, защото между нулата и пластините за заземяване мултицета мери 0 ома Имам идея да махна зануляването и да видя дали ще изключи пак?
c5pro - специалист
baretata_7_62 написа:
Здравейте, може ли да съществува, дефектирала дефектно токова защита? Става въпрос за един диспенсър за вода, който си работи нормално на охлаждащ режим, а при режим загряване, 2-3 секунди след включване, пада директно главния предпазител? Предпазителя е 40А. Диспенсъра в режим на загряване е 550W; при измерване с мултицет, дава съпротивление около 100 ома. Контакта е занулен или заземен, не съм сигорен най вероятно занулен, защото между нулата и пластините за заземяване мултицета мери 0 ома Имам идея да махна зануляването и да видя дали ще изключи пак?

Контакта трябва да биде заземен.Ако ти е занулен,сработва ДТЗ-то.
миро8311 - специалист
Да обща е за цялото табло и е 30mA .Има и телевизор и кабелна, компютри не съм включвал все още бойлер имам и другите стандартни уреди в кухнята.Какво да направя ме съветвате да я сменя ли?
baretata_7_62 - специалист
Да съгласен съм, но защо само когато се включи диспенсера да загрява? Иначе си работи всичко, има и бойлер включен.
миро8311 - специалист
c5pro написа:
baretata_7_62 написа:

Контакта трябва да биде заземен.Ако ти е занулен,сработва ДТЗ-то.
Не ми са занулени контактите заземени са.Ако бяха щеше да изключва веднага а тя пада през две три седмици дори и месец

Тема "Проблем с дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: