• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tino-ni-no - напреднал
задравеите искам да попитам
как се разбира колко ток на час изразходва даден уред
имали някаква формула или начин да се исчисли
когато не пише на самият уред
EDI - майстор
Купуваш си едно уредче за измерване на консумираната енергия за 15-16 лева и готово.
chano3891 - специалист
а на самия уред изопщо ли нищо не пише,нещо от сорта на напрежение-еди колко си волта; ток-еди колко си ампера и дали е трифазен или монофазен.
piron45 - майстор
Като искаш повече параметри да отчиташ си взимаш едни ампер клещи. Ще мериш и ток и напрежение. А ако не си наясно кой е монофазен и кой трифазен е по добре да не пипаш нищо.
tino-ni-no - напреднал
наистинали няма друг начин някакси да се исчислява а само с уред ли?
piron45 - майстор
Изчисленията се правят по стария начин - закон на Ом
zimel - специалист
Тонито...я опиши твоят казус , за активни товари мога и аз да ти помогна.

Кажи сега за какво става въпрос?.
romanpm - майстор
Намери си един електромер от тия дето ги свалят и си готов , свържи го и отчиташ за час колко навърта .
Има грешка но може да се пренебрегне :) Отчетеното е във киловати делиш го на напрежението ~220-230 и получаваш Ампери
valentin114 - специалист
:lol:
romanpm написа:
Намери си един електромер от тия дето ги свалят и си готов , свържи го и отчиташ за час колко навърта .
Има грешка но може да се пренебрегне :) Отчетеното е във киловати делиш го на напрежението ~220-230 и получаваш Ампери
Ти го хвърли в тъча, що ли са му Амперите, дали не му трябват Киловати за час :?
8180 - майстор
romanpm написа:
Отчетеното е във киловати делиш го на напрежението ~220-230 и получаваш Ампери
Отчетеното е в киловатчас - мисля това пита колегата (това се плаща).
Ако трябва - първо се дели на времето между отчетите (в часове, т.е. 45мин = 45/60 = 0,75часа) и се получава мощността на уреда. После вече на напрежението, както пише колегата, ако се търси тока (зависи и от типа на уреда).
  • 1
  • 2

Тема "които може да помага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: