Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
johan_76 - напреднал
Здравейте,винаги съм смятал,че като пипнеш фазата ще те удари тока,но вчера разбрах,че не може.Как става така? Мене ме е удрял и знам,че не е така и винаги съм се пазел,но я пипнах с пръсти и.....нищо!Защо?
moimoimoi - майстор
задай си въпроса птиците дето кацат върху жиците с 20 киловолта защо не ги удря ток

за да протече ток трябва да има потенциална разлика,т.е. само наличието на фаза не е достатъчно
ако си стъпил на нещо изолирано,дърво,гума може и да не усетиш токов удар
Фазата е наличие на напрежение...Но няма протичане на ток...
valentin114 - специалист
johan_76 написа:
Здравейте,винаги съм смятал,че като пипнеш фазата ще те удари тока,но вчера разбрах,че не може.Как става така? Мене ме е удрял и знам,че не е така и винаги съм се пазел,но я пипнах с пръсти и.....нищо!Защо?
Много индивидуално е...влажност на кожата и редица други фактори.
valentin114 - специалист
miroton написа:
Я пипни пак.
...след 2-3 ракии и потен :x
taxi855 - специалист
Гледай само с другата ръка да не си хванал нещо метално, че много боли! :-D
Junak - майстор
johan_76 написа:
Щот имаш ДТЗ :-D
vvventsi - специалист
johan_76 написа:
И мен не ме удря като бръкна в контакта във фазата у дома в моята стая,но съм стъпил на ламинат, а ламината е изолатор и затова не ме удря!
romanpm - майстор
Ако имаш достатъчно изолация като "чашките" на стълба на които да стъпиш или седнеш , 100 % може :) Аз печелих преди години по тоя начин бас че фазомер ще светне на носа ми както бях седнал на диван :wink: :partyman:
НЕ ПРОБВАЙТЕ ТОВА У ДОМА С КОЙТО И ДА Е , МОЛЯ !

Тема "Безопасна ли е фазата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: