Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sport84 - напреднал
Здравейте , имам следния проблем .Това реле е от 2 тромби с моторче .Обаче вече не работят .Първо видях предпазитела ( който съм сложил допълнително 10 А ) здрав .и като натисна клаксона само се чува като че ли излиза само въздух през тромбите.
Въпроса ми е как се мери с мултицет,дали релето е здраво .Благодаря

Прикачен файл

схема реле-001.jpg
схема реле-001.jpg (42.61 KиБ) Видяна 2276 пъти
Последна промяна от sport84 на съб фев 11, 2012 6:27 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Май няма да е от релето а от компресорчето. Аз имах такива, сега са на колата на сина и се чува само свистене, като че ли не достига въздух :?
velsi - Почетен майстор
Щом се чува свистене не може ли да е спукан или изваден маркуч?
Иначе за релето: на обхват "омметър" мериш между изводи 85 и 86 дали дава някакво съпротивлвние. А още по-сигурно - подаваш 12в на изводи 85 и 86 и мериш между 30 и 87 дали дава верига.
sport84 - напреднал
velsi написа:
Щом се чува свистене не може ли да е спукан или изваден маркуч?
Иначе за релето: на обхват "омметър" мериш между изводи 85 и 86 дали дава някакво съпротивлвние. А още по-сигурно - подаваш 12в на изводи 85 и 86 и мериш между 30 и 87 дали дава верига.
Благодаря ти много .Преди малко комшията ми даде едно друго и измерих стойност 48.8 ома, а на старото не ми дава нищо.
sport84 - напреднал
Проблема не е от релето . Явно е от компресорчето . Моя въпрос е : как мога да го замеря или може ли да го заменя с такова което се надува гумите на колата 12 Волта
Johny - майстор
Какво ще му мериш на компресорчето? То е механично. Разглоби го, почисти го и смажи наново. Може и да заработи, ако не са му износени много частите.

Тема "Реле 30 А на 12 V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: