• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
barbun - напреднал
Може ли някой да ми даде съвет за подмяна на предпазителите в апартаментно табло. Имам предвид че ползвам ТАП 8 - така се казваха мисля едно време българските, което е със старите черни пак автоматични предпазители. Сега обаче няма никъде такива, а имам нужда от смяна на един-два. Като имам предвид закрепването на новите предпазители към шината, че не са пригодени за този тип табла а и не искам да къртя и да сменям цялото табло, да ме посъветвате какъв предпазител бих могъл да купя за да станат на мястото на старите.
hidrazin - майстор
Най-добре ново табло.Иначе мисля че имам от тези черните останали.Мога да предложа ако имам такъв ампераж, какъвто ти трябва.
Но това си в временно решение.А както знаем временните неща остават за постоянно!
Към "fikata" - той не говори за този модел.Има стари автоматични, които приличат на новите по вид и форма.Пак си имат падащо ключе, но закрепването им е с два болта.Не на шина.
vvventsi - специалист
barbun написа:
Може ли някой да ми даде съвет за подмяна на предпазителите в апартаментно табло. Имам предвид че ползвам ТАП 8 - така се казваха мисля едно време българските, което е със старите черни пак автоматични предпазители. Сега обаче няма никъде такива, а имам нужда от смяна на един-два. Като имам предвид закрепването на новите предпазители към шината, че не са пригодени за този тип табла а и не искам да къртя и да сменям цялото табло, да ме посъветвате какъв предпазител бих могъл да купя за да станат на мястото на старите.
Ако можеш да си монтираш шина на таблото тогава ще можеш да слагаш всякакви автоматични,като марка вземи си на шнайдер елекрик ,отношение на цена качество е много добре!Ако ще е един, два можеш и без шина аз също съм сменил у дома единия черен с нов бях ,просто се държи на гребена!
hidrazin - майстор
И така става, и за шнайдер съм съгласен!
kam34 - специалист
Измиташ старото табло нацяло слагаш еврошината за предпазителите и една нулева шина за нулите някъде отгоре или отдолу. Нареждаш си предпазителите и слагаш стария капак. Ще зее доста ама като не ти се кърти ще го търпиш :lol:
Втори вариант ново табло открит монтаж, което е по голямо от твоето и го захлупва напълно. Махаш капака на старото и хващаш върху него новото с дюбели и си готов. Най много да снадиш кабелите с по-дълги.
vvventsi - специалист
kam34 написа:
Измиташ старото табло нацяло слагаш еврошината за предпазителите и една нулева шина за нулите някъде отгоре или отдолу. Нареждаш си предпазителите и слагаш стария капак. Ще зее доста ама като не ти се кърти ще го търпиш :lol:
Втори вариант ново табло открит монтаж, което е по голямо от твоето и го захлупва напълно. Махаш капака на старото и хващаш върху него новото с дюбели и си готов. Най много да снадиш кабелите с по-дълги.
Човека иска два предпазителя да си смени не всичките!
vk - специалист
Явно ще се отива към преработка на таблото. Във всички случаи може да се сложи DIN шина (35 мм ширина) и след това си вземаш от днешните модели предпазители и така. Ето я шината - закрепва се навсякъде.
Изображение
hidrazin - майстор
Ами той като ще си взима шина и ще се чуди как да я закрепя, капака няма да му е съвсем по мярка и старото табло е по дълбоко по добре да си вземе ново.Струва няколко лева!
По принцип и аз съм за ново, ама човека не му се занимава или няма финанси за цялостна подмяна.Както казах може и да му изнамеря някой от тия старите предпазители, ама той явно си е решил проблема.Ние си чешем езиците тука, а него го няма!
:partyman:
kam34 - специалист
5-6 предпазителя + открито табло 12 или 18 и метър два, кабел - до 50лв.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за подмяна на предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: