Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
зачудих се каква е разликата между батериите, изрових всички от дистанционни и други но не видях да пише на тях каквато и да е друга информация освен типа на батерията АА , ААА и волтажа и типа R1 LR и някакви такива които са за състава на батерията.
Но дефакто колко е по издържлива една батерия тип АА сравнение със ААА или 6 батерии от някой от двата вида със сравнение с 9в батерия. Или пък 3 от малките кръглите 3в.

примерно ако имаме някакъв 9 волтов консуматор (крушка), с кои батерии ще свети най много логично е да е със 6 батери тип АА алкални но с колко по дълго ще свети сравнение със ААА батерии или една 9 волтова :?

говориме за стандартни батери не за презареждащи се там има тоста информация :)
vvventsi - специалист
NeoBoss написа:
зачудих се каква е разликата между батериите, изрових всички от дистанционни и други но не видях да пише на тях каквато и да е друга информация освен типа на батерията АА , ААА и волтажа и типа R1 LR и някакви такива които са за състава на батерията.
Но дефакто колко е по издържлива една батерия тип АА сравнение със ААА или 6 батерии от някой от двата вида със сравнение с 9в батерия. Или пък 3 от малките кръглите 3в.

примерно ако имаме някакъв 9 волтов консуматор (крушка), с кои батерии ще свети най много логично е да е със 6 батери тип АА алкални но с колко по дълго ще свети сравнение със ААА батерии или една 9 волтова :?

говориме за стандартни батери не за презареждащи се там има тоста информация :)
АА дурасел мисля че най много да са 3000mAh до 1V а ААА те са около 1000mAh така че разликата е около 3 пъти!
виж тука: http://translate.google.bg/translate?hl ... -Shoot-Out
didoni_ - специалист
С 9 волта батерия няма да можеш да захраниш 6 волта крушка,тя е предназначена предимно за радиоприемници,дистанционни с радио управление,ще свети слабо крушката,напрежението е 9,но тока е по-малък от 2 плоски батерии по 4,5 волта свързани последователно.
NeoBoss - специалист
идеята е за какъвто и да е консуматор 9 волта са ти 3 светодиода които си светкат без проблем от 9 волтова батерия... та колко по малък е тока
от линка където даде колегата се разбира

АА - 2850
ААА- 1250
3V - 210
9v - ?

както и ми е интересно да попитам колко ток се губи при намаленето на волтажа, да кажем ако имаме консуматор 4волта и ползваме за захранване 2 3v батери... свалиме напрежението на 4 волта да кажем със 78l04 пак ли със 210мА ще разполагаме или повече :)

Тема "въпрос за типове батерии и ампер часове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: