Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
eff - напреднал
Здавейте имам едно зарядно за аклуматор произведено през кумунистическо време в ПЕРНИК има две лампи на едното пише зарежда на другото заредено лампата на зареденото не работи отворих трансформаторчето за да сменя лампата с нова видях че няма никакви кабели свързани за лампата моля за помощ някой ако има същото зарядно да ми каже как е свързана лампичката или дами даде някъква схема за свързване така ще разбера кога ми е зареден аклуматора и така ще го предпазя от презареждане блогодаря предварително
shotik - майстор
eff написа:
Здавейте имам едно зарядно за аклуматор произведено през кумунистическо време в ПЕРНИК има две лампи на едното пише зарежда на другото заредено лампата на зареденото не работи отворих трансформаторчето за да сменя лампата с нова видях че няма никакви кабели свързани за лампата моля за помощ някой ако има същото зарядно да ми каже как е свързана лампичката или дами даде някъква схема за свързване така ще разбера кога ми е зареден аклуматора и така ще го предпазя от презареждане блогодаря предварително

Какво е значението на тази дума -"аклуматор" ?

Или може би е "АКУМУЛАТОР "?
kuger - майстор
Това зарядно е едно недоразумение, по-точно, системата за контрол на заряда. Намери някого да изреже платката и преобвърже схемата, и ще се радваш на доста сносно зарядно. Внимавайте, на контактите на релето има 220 волта.
Правилно е акумулатор.
друмчо - специалист
Дай снимки, ако е възможно. Имам нещо подобно/само платката/,нямам възможност да снимам. Платката е с реле, бобина-с рид ампула, тример и кондензатор 100мф/25волта. Лампичката е свързана паралелно на НЗ пера на релето.
друмчо - специалист
п.п. Да се поправя кондензатор 100микрофарада.
eff - напреднал
друмчо написа:
п.п. Да се поправя кондензатор 100микрофарада.
здравей значи и аз нямам възможност да снимам вътре в трансформатърчето има един трансформатор дето намаля ел.напрежението от 220 на 12 и едни ламаринки подредени едно до друго, a върху самия капак на трансформатора пише АПС 12/3,5-2а 220V 50Hz. КПД-50%
Unocm.12V Inocom.35A
eff - напреднал
Знам как се пише АКУМУЛАТОР просто тогава бързах и съм направил грешка всеки може да направи грешка
fikata - майстор
едни ламаринки подредени едно до друго
Май на това му викаха селенов изправител.
Neno Er - специалист
eff написа:
Inocom.35A
Това да не е електрожен? :?
Сигурно е 3,5А.
eff - напреднал
Проверих Incom e 35A Pизход IP20 Значи нямали хора дами кажат в тоя форум искам само дами заработи лампата искам само една схема за свързване на тая лампа толковалие трудно нямали човек наясно с тез неща а ме разпитвате все едно че ще правим самолет

Тема "зарядно за аклуматор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: