• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiff_bg - напреднал
Здравейте,

Днес обикалях големите магазини - Практикер, Баумакс и тн за да си търся читави разпределителни кутии с хубав капак, защото ще се виждат на стената, но за съжаление такива нямаше. Явно ще трябва да се насоча към по-специализирани магазини. Също така трябва да купувам и гуфрирани търби.

Може ли да ме насочите към такива магазини - по възможност в Източната част на София, че съм от Дружба 2?
blv - специалист
Заповядай :)
http://www.dibiltd.com/aboutus.php
разгледай им саита
lz1tar - специалист
Разклонителни кутии със свестен капак няма .Моят съвет е,ако си си гурен в себе си и в уменията си,слагаи кутиите под шпакловката,направи си схема за всеки случаи.Другият вариант е както работеха едно време СМК-за а ключове и контакти ползваш панелни кутии-като тези в панелките.Щом ще ползваш тръби,кутиите са достатъчно дъл боки, имаш място за връзките.Но всичко е въпрос на маисторлък.
Ники274 - специалист
Ползвай разклонителни кутии за гипсокартон,малко са скъпички и по трудни за монтаж в мазилка ,но крайния ефект е добър :)
Panzer - специалист
Препоръчвам ти разклонителни кутии на КОПОС, мен лично ми харесват как изглеждат на готова стена , след като се боядисат почти не личат.
Изображение
Тези за гипскартона не ми допадат заради винтчетата които се виждат.
PCL82 - майстор
И аз имам много добро мнение за КОПОС. Закрепването на капака със централен щифт дава възможност на капака да се нагажда към кривините на стената. За тези кутии се предлагат и много добри и ефтини винтови клеми до 4мм2. Клемите са с покритие и назъбка, а винтовете са стабилни М4. Предвидени са за огънати на уши краища и са много удобни за надежден преход от двупроводна към трипроводна инсталация.

При най-ефтините български кутии често се получава кутията да е деформирана (елипсовидна), защото са икономисали материал за стабилизиращ ръб. Като я загипсираш без капака и после капака не ще да се защракне като хората.
stiff_bg - напреднал
PCL82 написа:
И аз имам много добро мнение за КОПОС. Закрепването на капака със централен щифт дава възможност на капака да се нагажда към кривините на стената. За тези кутии се предлагат и много добри и ефтини винтови клеми до 4мм2. Клемите са с покритие и назъбка, а винтовете са стабилни М4. Предвидени са за огънати на уши краища и са много удобни за надежден преход от двупроводна към трипроводна инсталация.

При най-ефтините български кутии често се получава кутията да е деформирана (елипсовидна), защото са икономисали материал за стабилизиращ ръб. Като я загипсираш без капака и после капака не ще да се защракне като хората.
Мерси много за помощта, може ли да ми кажете от къде мога да купя такива кутии. Доста добре изглеждат и общо взето точно това търся.
mirk - майстор
От ТУК кръгли квадратни всякакви на Копос Колин
smlxl - специалист
Първо видях в Практикера на Дружба, а после и в Бриколаж много хубави капаци за разклонителни кутии - куполообразни и прави, с разширяващи се крачета като на контактите и с пластмасова пружинираща пластинка като начин на захващане. Стават за всякакви разклонителни кутии, дори деформирани при гипсирането. На мен много ми допаднаха тези като куполчета и даже смятам да ги оставя нарочно бели да контрастират на цветната стена, нещо като да превърна дефекта в ефект. Бели са ми и контактите и ключовете. Ако искаш пробвай да видиш как стоят. Може и да ти хареса. Не виждам смисъл да се крият тези неща под шпакловката. Надали всичко в една стая ще е толкова съвършенно и прекрасно, че откритите капаци да са единствения кусур.
  • 1
  • 2

Тема "Разпределителни кутии колкото контакт, но с читав капак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: