• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
xristakis - помощник
Добър вечер,
Бихте ли ми помогнали със схема за свързване на два броя Лед прожектор 58W и часовник IHP DCF - 1C- шнайдер, като предполагам ще ми е необходим и контактор?

Предварително благодаря!
iliya_i - майстор
Че той този 3 kW ще кара, ти за 58 W контактор ще слагаш. Няма нужда.
На L и N - съответно фаза и нула. През 4 - 6 прекарваш фазата, дето ще захранва лампите.
plamen6703 - майстор
Това трябва да помогне https://download.schneider-electric.com ... 51112419BC ако не помогне ще ти трябва електротехник :partyman:
xristakis - помощник
Блгодаря ви, до колкото разбрах изхода на фазата ми е 6 и аз трябва да си го разклоня на двата прожектора?
iliya_i - майстор
xristakis написа:
Блгодаря ви, до колкото разбрах изхода на фазата ми е 6 и аз трябва да си го разклоня на двата прожектора?
Не си разбрал. 6 не е изход на фазата. L и N - са съответно фаза и нула за захранване на часовника. Те не отиват нататък никъде.
При включено 4 се свързва с 6, а при изключено 4 и 6 не са свързани. Представи си че 4-6 е ключ за лампа, а останалото му е управлението Т.Е. На 6 трябва да свържеш фаза, а от 4 да я подадеш на лампите. Другият край на лампите - към нула.
xristakis - помощник
Ааа,разбрах. Благодаря ви от сърце!
Приятна и спокойна вечер.
iliya_i - майстор
А защо избра точно това реле? Не, че не става, ама е малко скъпичко (към 100 лв.) за светване на 100 вата лампи. Има и по-евтини варианти.

http://www.emo-sinove.com/%D0%90%D0%92% ... 0%B0_GM_2_
valentino76bs - майстор
Използването на часовник за вкл. на осветление не е практично има си фоторелета освен ако условието не е по специфично!
Последна промяна от valentino76bs на съб фев 03, 2018 11:13 am, променено общо 2 пъти.
krasi92 - майстор
Комбинацията от фотореле и часовник ти дава пълна свобода да контролираш осветлението.
hidrazin - майстор
И за къв чеп въобще ти е часовник?
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "LED прожектори- часовник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: