Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tino-ni-no - напреднал
здравейте.
трябва да свържа една машина която е за затопляне на храна.кабелът и е със 5 жици(3 фази и нула и земно)
аз процедирам така 3-те фази ги връзвам кум фазата и нула към нула и земното към земно.
5-те жици са с жветове сив,бежев,кафяв,син и жалтозелен.
въпроса ми е винаги ли в 5 жилни кабели за трифазен ток нулата е със син цвят
piron45 - майстор
Колега, по принцип синия кабел е за нулата, жълтозеления за заземяването. Обаче ако машината ти е предвидена да работи на трифазен ток е възможно и да не тръгне само на една фаза. Може нагревателите да са разчетени да работят на две или направо на три фази , трябва ти някой специалист да види свързването. Защото ако връзването е за две или три фази при закачене само на една фаза и нула ще грее много слабо. пък ако имаш и някое трифазно двигателче хептен няма да се получи.
VLADO66 - майстор
Виж мощността на машината и сечението на инсталацията,предпазители дали ще е оразмерено да се включи на 1 фаза
tino-ni-no - напреднал
този уред представлява една маса образно казано със леген4е в което се слага вода и над водата има стоика за храна.като цяло е за да потдържа храната топла.ами да ви каза вече един месец не са се оплакали.питам защото ми се наложи да я преместя от едно място на друго и видях начина на свързване.
rettere - специалист
tino-ni-no написа:
здравейте.
трябва да свържа една машина която е за затопляне на храна.кабелът и е със 5 жици(3 фази и нула и земно)
аз процедирам така 3-те фази ги връзвам кум фазата и нула към нула и земното към земно.
5-те жици са с жветове сив,бежев,кафяв,син и жалтозелен.
въпроса ми е винаги ли в 5 жилни кабели за трифазен ток нулата е със син цвят
отговора на въпроса ти е НЕ

Тема "как да включа машина за 3-фазен ток към ел.мрежата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: