Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rettere - специалист
Здравейте.
Спорим с колегите по известния казус, когато човек се е офазил и за него има хванат друг човек, а за другия има хванат трети и т.н.
Защо се твърди , че тока удря най - силно последния?
Нали през първия минава всичкия ток т.е. при него има най - голямо допирно напрежение, а при всеки следващ то спада!
Моля, кажете си мненията по въпроса.
Subsa - специалист
Може втория да е бос и другите нищо няма да разберат от далаверата! :weedman:
schuldiner - майстор
Не трябва ли да е средният във веригата? Имам смътен спомен да сме решавали такава задача по физика 9ти-10ти клас. Ама човек докато не пробва...
splitservice - специалист
Всеки човек има различно съпротивление на кожата, а тока търси винаги най-лесния път. :rolleyes: Би трябвало да има зависимост и от това с какво е обут .
piron45 - майстор
За да те удари тока / образно казано/ е необходимо да се затвори веригата. Значи няма такова нещо като пръв и последен, единствено важно е през кой от всички офазени ще се затвори веригата. Ако си добре изолиран можеш да си държиш фазата колкото си искаш. По тази причина птиците кацат по жиците на високото и не умират.
bigdragon - майстор
-Електротехника го ударил тока!
-Ако беше шлосер, щеше да го удари чука...

Тока удря всички, последният само затваря веригата.

И още нещо, не е виновен нито тока, нито чука....
Последна промяна от bigdragon на вт мар 06, 2012 12:31 pm, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
Дядо вади ряпя - кой се напъва повече дядото, внучката или пък мишката. :lol:
Да не ти минава тока през тебе, като дойде времето да дърпаш някой. Никой не може да каже от къде ще протече, защото има много неизвестни в ситуацията.
ArturDent - Почти Безобиден
splitservice написа:
Всеки човек има различно съпротивление на кожата, а тока търси винаги най-лесния път. :rolleyes: Би трябвало да има зависимост и от това с какво е обут .
Няма никаква зависимост. Ако само последния затваря веригата - тока през всичките идиоти на хорцето е един и същ.

Ако ако тук-там има и други експериментатори боси - схемата става много сложна за изчисление.

Защо просто не се хванете за ръчички и да увеличавате напрежението докато някой почне да пуши. Той ще е слабото звено.
Изритвате го и продължавате пак за ръчички... :feuer:
didoni_ - специалист
Няма никаква зависимост. Ако само последния затваря веригата - тока през всичките идиоти на хорцето е един и същ.

Той може втория да я затвори ако е бос,а третия може слабо да усети.
Не мисля,че тока ще е един и същ през всичките,някой хора как ги "бие тока"
по -малко,а други повече-различно съпротивление.Виждал съм лично,както и мен ме "бие" много.
zimel - специалист
дидони... много се потиш бре, карай го по спокойно. :lol:

Тема ""Тока удря последния"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: