Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moon4o - напреднал
Здравейте , на всички !
Не става дума за пеперудките , които се продават по ВС телешоп ами за стабилен електромускулен стимулатор.

Това е статията + схемите :

Това е електронен стимулатор мускулна верига, която стимулира нервите на тази част от тялото ви, които са прикрепени електроди. Може да се използва за Diy електро stimulation.It е полезно за облекчаване на главоболие и болки в мускулите и съживяване на замразения мускулите, които нарушат движение. Това е основно мускулна стимулация електронен помощ се премахване на целулит и изграждане на мускулите ви.

Системата се състои от две единици: мускулна стимулатор и таймер .
фиг. 1 показва верига на стимулатор на мускулите. IC 7555 е свързан като Нестабилен multivibrator да генерират около 80Hz импулси с
помощта на потенциометър VR1 можете да контролирате интензивността на текущите наблюдение на електродите. Нивото на яркост на LED1 показва амплитудата на импулсите. Ако искате да се повиши нивото на интензивност, сменете 1,8 kΩ с резистор 5,6 kΩ или по-висока стойност до 10 kΩ.

X1 е малък трансформатор за електрическата мрежа с 220V основно на 12V, 100/150mA вторична. Тя трябва да бъде обратно свързани, т.е., свържете вторичната намотка на колектора на Т2 и земята, и първичната намотка на изходните електроди. Изходното напрежение е около 60V, но изходния ток е толкова малка, че не съществува опасност от токов удар.

Направи си сам "Electronic мускулна стимулация верига диаграма

Изображение

Електроди са изработени от малки, thinguage метални пластини с размери около 2,5 х 2,5 cm2 по размер. Използвайте гъвкави кабели, които да спойка електроди и се свържете към изхода на устройството. Преди поставяне на метални електроди към тялото, като ги избършете с влажна кърпа.
След поставяне на електроди към тялото (с помощта на еластични ленти велкро каишка), да ръчка S1, за да активирате веригата и завъртете копчето за контрол на интензивността предварително VR1 много бавно, докато почувствате леко усещане на изтръпване.

Фиг. 2 показва таймера кръг. Той използва ИК NE555, свързани monostable режим. Първоначално, когато натиснете ключа S2, monostable тригери и резултатите от дейността си отива високо в продължение на 10 минути. След това продукцията си отива ниска, за да даде звуков сигнал от piezobuzzer и светва червен светодиод (LED2) показва, че времето за мускулна стимулация е над.

Електронен мускулна верига стимулатор таймер

Изображение

Сглобете таймер с отделен превключвател и батерията от 9V DC в същата кутия като стимулатор. Залепете електроди към кожата на противоположните краища на избрания мускул и завъртете VR1 копчето бавно, докато усетите лек сърбеж, когато веригата на мускулна стимулация се захранва. В същото време, се ръчка S2, за да стартирате таймера за броене на времето. В края на времето цикъл, piezobuzzer бипкания. Всяка сесия трябва да продължи около 10 минути.

Внимание : сърдечни пациенти и бременни жени не трябва да използват това устройство. Също така, не прикачите електроди, изгаряния, порязвания, рани или всяко нараняване. Консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате тази верига.

А това е сайта с оригиналния текст на Английски :

http://electroschematics.com/2083/elect ... timulator/

Ще има ли електротехници да сглобят по-едно устройство и колко пари биха стрували елементите!
Не знам дали е за тук , но ако има проблеми , нека Модератора да коригира.
zimel - специалист
Ако искаш да заместиш фитнеса с това нещо ...просто ЗАБРАВИ!

Устройството, което искаш да ти сглобят се ползва само за рехабилитация под лекарски контрол.

Вярвам, че почти всеки в този форум може да го направи и може да не струва нищо, защото у всеки, който се е занимавал с електроника се търкалят части за поне 5 броя.

Все пак да те предупредя:

Има опасност от претоварване на мускулните групи, защото с такива устройства не усещаш нормалното чуство за умора.

Има опасност да си изгориш кожата.

За пухкави хора не върши работа, само те гъделичка, а при по силни импулси ...прочети предишното изречение.

Така че захващай се с лежанките и дъмпелите, успоредките, скрипците и т.н.
moon4o - напреднал
Аз съм спортист , но много пътувам и често пропускам тренировки и съм умалял от работа.
Би било , хубаво да поддържа поне малко тонуса , когато няма време за тренировка а си умалял. Да се ползва толкова минути, колкото са нужни за една тренировка на дадена мускулна група.
MamaMy - майстор
Забрави така да си тренираш мускулите! Миналата пролет лежах в неврологията със проблеми в нервните връзки на левия крак. Докторите ме изследваха с подобен мускулен стимулатор и да ти кажа това приличаше на изтезание. Първо има режими в които тока си е съвсем осезаем. Получаваш мускулни спазми които са съвсем неволеви. Можеш да си счупиш някой крайник. При един от тестовете ритнах кушетката с такава сила, че ако беше обикновено легло щеше да се разкърти. Знам какво е да тренираш . Така няма да постигнеш абсолютно нищо.
Subsa - специалист
Аз пък съм имал мускулна треска от такива уреди :lol:

Тема "Електронна мускулна стимулация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: