Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравей те :) може да си помислите че не ми е работа това, защото не го разбирам много,но...няма как :)
таммм на вилата имаме две стенни лампи на вито стълбище и имаме два ключа за включване на осветлението, съответно долу на етаж 1 и горе на етаж 2, и като го натиснеш има един часовник които отброява и осветлението гасне. Как мога да го променя това и да станат просто с два девиаторни?
Мерси :)
chano3891 - специалист
а когато е правена инсталацията пуснато ли е кабели за девятор или не. ако не има такива реленца само заместваш старото реле с новото.
galin56 - специалист
Не знам какво точно представлява схемата в момента. Ако можех да я видя (а ти едва ли можеш да я начертаеш) щях да ти обясня веднага как точно да я преправиш, но дори и за това се изисква поне малко от основните познания по инсталации(извинявай ако съм те обидил, просто ти видях ника че е женски а жените са скарани с тока). Така, че съвета ми е да викнеш някой друг да ти го преправи.
fikata - майстор
ssavina
Времетраенето за светене- по кратко или по продължително може да се регулира от "часовника".
Може би желаеш това времетраене да се командва ръчно.Предполагам,че инсталацията ти не е пригодена за девиаторни ключове т.к. за тях са необходими повече проводници.
Решението на твоя "проблем" е като "часовникът" се подмени с "импулсно" реле.И разбира се с малко пресвързване на съществуващата инсталация.
Така с натискането на който и да е бутон лампите ще светват до момента докато не се натисне пак някой бутон.
Последна промяна от fikata на пет апр 06, 2012 11:30 pm, променено общо 1 път.
chano3891 - специалист
viewtopic.php?t=121
ето една стара тема мисля че щети сварши работа.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2615-0178
fikata - майстор
Принципна схема на инсталацията с импулсно реле,вместо девиаторни ключове:
Изображение
ехаа колко много отговори :) супер сте :)
жена съм обаче съм завършила строителство там съм горе долу технически грамотна. Мястото е на вилата ми която е стара, най- вероятно няма инсталация за девиатор и никои не би се съгласил да дойде до там (намира се на Лакатник) за два ключа. Там как по точно да я направя тази инсталация за девиатор ако трябва да вкопая някое кабелче сега е момента поне съм срутила почти всичко??? Обаче тока не ми е силната страна но пък съм ентусиаст :supz:
fikata - майстор
Ето какво представлява схемата на девиаторна инсталация.
Изображение

Тема "моля за помощ .." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: