• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
Колеги, дайте идея за качествен коаксиален кабел за полагане в гофре в стена. Растоянието е 10 и 15м. Ще се ползва в момента за кабелна, но да става и за сателитно приемане в перспектива. Не искам като ми дойдат техниците от буласткома да ми кажат кабела ти е боклук сменяй го. А смяната няма да е лесна ще има 4-5 завоя.

Намерих тези http://www.vga-sat.com/e-shop/?%CA%EE%E ... %EB%E8,100

Мисля да взема SKY SAT RG-6 HQ или този SKY SAT RG-6 HQ-PRO INDOOR Гледам че е меден, с изненада отрих че евтините били железни и само помеднени отгоре :shock:
hidrazin - майстор
Ами най-добре питай тия от булсаткома какъв кабел да вземеш.За 10+15=25 метра ще почерпиш и ще ти го подарят.И не е чак толкова важно от какъв метал е оплетката, а колко е плътна и качеството на диелектрика.Все пак няма да го запояваш, а и с годините си губи качествата.Така че го направи така, че да може да изтеглиш нов.Всичко друго са глупости, като повечето кабели по магазините.
:partyman:
jdraganchev - специалист
hidrazin написа:
Ами най-добре питай тия от булсаткома какъв кабел да вземеш.За 10+15=25 метра ще почерпиш и ще ти го подарят.И не е чак толкова важно от какъв метал е оплетката
:partyman:
Точно това не прави ако наистина желаеш качествен. Булсат слагат естествено измежду евтините кабели. Факт е обаче, че за 10-15 метрови парчета почти няма разлика.
Да не ме обвинят в реклама, но аз си взех от leosat-bg.com жилото и оплетката са медни а не помеднени. Имат 2 вида, за външно полагане (твърд обаче, с хубава изолация) и за вътрешно.
Ролките са по 100 метра, не знам на парчета продават ли, хората са лябезни, звънни и питай
kam34 - специалист
Не оплетката а жилото е желязно и помеднено отгоре :shock: а оплетката е алуминиева на евтините. Някъде четох че и понякога и булсата слагали такъв боклук.
Леосат в ремонт - http://leosat-bg.com/?lang_id=1&prm=products&cat_id=82
velas - специалист
Имаме кабели на Triax...не ми е останало време да ги сложа на страницата...виновен :roll:

При мен имам само за външно полагане, не съм сигурен дали при колегата в София има и за вътрешно. Ако си от София направо му звънни. Ако не си и искаш, пиши ми колко и какъв, ще ти намеря и изпратя.
За качество няма какво да говорим, хората не правят компромиси. Имат реноме, което трябва да защитават... :)

Принципно за вътрешно полагане не е необходим кабел от такъв клас. Когато не е подложен на атмосферни вляния, всеки кабел ще издържи много, стига да не е от най-най-най-ментетата.
Но ако си решил да слагаш качествен, истински RG6 кабел на Triax ще ти излезе по-евтин от китайските skysat... :wink:
kam34 - специалист
Дай някакъв линк да разгледаме какво предлагате.
velas - специалист
В подписа ми има линк...

Иначе всичко от Triax може да се достави. Ето тук е каталог 2012. (pdf, 16MB)
kam34 - специалист
Имах предвид параметрите на кабелите
paralesa - специалист
какво толкова те притеснява тоя коаксиал не разбирам. Аз при закупуването на коаксиал за булсата си също пусках теми,дори във форума на булсатком и не получих еднозначен отговор. Накрая отидох в магазин за подобни кабели,попитах за по-качествен коаксиал на поносима цена,купих си предложения и нямам проблем с булсата. А това,че щели да ти го изхвърлят твоя кабел е фолклор,няма такова нещо,вярвай ми. Единствено ако не върви сигнала,ще се наложи,но пак ти казвам,не е толкова претенциозна тая сателитна телевизия,колкото я говорят. Вкъщи ползвах коаксиала от кабелната ,почернял,понапукан с ДВЕ нади и на 25 метра си работи безотказно втория приемник!!!
velas - специалист
Indoor KOKA 6.

Outdoor KOKA 80.

П.П. Хм...нещо не стават на линкове... :? Копирай ги в адресбар-а на браузера си.

@paralesa
Моля не твърдете неща, за които явно нямате никакви познания. Техническите изисквания на RG6 за сателитен сигнал са доста по-високи от такъв за кабелна/ефирна. Външния вид и възрастта на кабела не е от толкова голямо значение.
Мога да Ви сложа чисто нов, здрав RG6 кабел, с който няма да гледате нищо на сателитните приемници.
  • 1
  • 2

Тема "Коаксиален кабел за полагане в стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: