• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kokotrikcs - специалист
Здравейте на всички.Имам проблем,който не мога да разреша и ви моля за помощ.В къщи,на двора,под навес използвам хладилник марка Miele(не зная точния модел,но е около 80см-висок).Температурата на околната среда както се досещате е висока(хладилника не е под директни слънчеви лъчи,но му е тесничко в почти прилепналите до него 3 стени).Увеличен на последната степен Хладилника подържа около 5 градуса,но лятото когато го отваряме постоянно се получава недостиг на студ.Въпросът ми е как да го накарам да прави 0 че и под 0 ако може през деня,но вечерта пък да не ми замръзва биричката? :supz:
Знам че въпроса ми е свързан с темата "умни хладилници" но поне ако може да ми кажете как да му сваля още малко температурата.Благодаря сърдечно на отзовалите се и адмирации на знаещите
piron45 - майстор
Обикновения хладилник по начало извън камерата трудно ще ти държи температура под нулата.Още повече като си го затворил и не може да се охлажда добре. Опитай да му увеличиш пространството най вече отзад, за да се охлажда. Другия вариант е вентилатор, който да му обдухва радиатора /кондензатора/ на задния панел.
al4o - специалист
Стандартен хладилник подържа около 7 градуса Ако си го затворил от достъп на въздух към кондезатора ще го умориш А за 0 градуса извън камерата забрави П .п Тои колегата вече бил писал :butthead:
Тани - модератор
За да намалиш температурата през лятото трябва да ... увеличиш температурата на терморегулатора :wink: Колкото и да е против всякаква логика, метода работи. А за да включва през зимата, трябва да му намалиш температурата :partyman:
todortv - майстор
Тани написа:
.......
Това до някъде важи, но за хладилниците с един термостат, вземащ сигнал от топлата камера.

Така през лятото компресора ще работи с повече паузи, достатъчни за обезскрежаване на изпарителя в топлата
камера и реално ще се достигат по-ниски температури. Зимата компресора ще гони по-ниски температури и до покой ще се стигне по-късно.
Съвсем по друг начин стоят нещата с хладилниците с два термостата и един компресор и тези с два компресора. :partyman:
Тани - модератор
Предвид размерите на хладилника и наличието на камера, предполагам, че терморегулатора е един.
gogo7777 - майстор
Потдържай хладилника максимално пълен с продукти. Колкото е по-пълен толкова по-малко ще се влияе от околната температура. Под нулата няма да стане, но все пак ще намалиш средната температура с няколко градуса.
todortv - майстор
gogo7777 написа:
Потдържай хладилника максимално пълен с продукти.
И аз искам да сваля температурата на моя. :lol:
:prost:
kokotrikcs - специалист
Благодарско на всички за отговорите,но мястото му не може да се смени.Нещо с термостата или осезателя на термостата не мога ли да направя(мисълта ми е да излъжа хладилника,че в него температурата е по-висока за да може да работи по-усилено)Поздрави на всички. :rock:
todortv - майстор
kokotrikcs написа:
Нещо с термостата или осезателя на термостата не мога ли да направя(мисълта ми е да излъжа хладилника,че в него температурата е по-висока за да може да работи по-усилено)
И без това, като го сложиш на мах. през лятото едва ли ще изключи.
  • 1
  • 2

Тема "Как да настроя хладилника на по-ниска температура?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: