• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
Здравейте!
Някой може ли да ми предостави информация за използването на DEM 1379 A на английски или български? Устройството се включва в контакта, а в него се включва консуматора, това което разгадах е, че показва моментните стойности на напрежение, ток, честота, консумирана мощност, пикова консумация, сумарна консумация, може да се въведат тарифи и всичко това да се получава директно в пари, но всички инструкции са на немски, а тук никой не говори този език.
Благодаря предварително!
fox_vt - майстор
Аз имам едно дето е произведено в китай но пише на немски на кутията но няма номер на модел.Кажи какво те интересува и ще помагам те едва ли са различни тея устройства.Моето освен изброените неща показва и косинус фи.Тук в тази тема в последното мнение е същото като моето http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=36540
preslav - майстор
fox_vt написа:
Аз имам едно дето е произведено в китай но пише на немски на кутията но няма номер на модел.
Същата работа с кутията и производството, също мери косинус Фи. Най-интересното е, че има лампа за претоварване и май прага може да се настройва - именно тази възможност ме вълнува, иначе както пише в другата тема ще погледам джуджавката, ще и се порадвам и ще отиде в някой шкаф.
Като цяло джаджата не е съвсем безполезна - веднага лъсна колко "лапа" телевизора на "стенд-бай". Опитно ще установя дали данните се натрупват за повече от седмица (гледам, че часовника има и дни от седмицата), после смятам да засека колко ми изяждат климатиците, но това през зимата.
http://www.ebay.de/itm/Energiekosten-Me ... 43a9638b47
Така изглежда - дано линкът работи!
Намерих ръководството в интернет, но пак е на немски.
http://www.ecotec-energiesparhaus.de/fi ... ndbuch.pdf
fox_vt - майстор
Лимита по ток може да се настройва но поне при мен ако е настроен примерно на 5А а му пусна 10А само изписва overload
vvventsi - специалист
preslav написа:
Здравейте!
Някой може ли да ми предостави информация за използването на DEM 1379 A на английски или български? Устройството се включва в контакта, а в него се включва консуматора, това което разгадах е, че показва моментните стойности на напрежение, ток, честота, консумирана мощност, пикова консумация, сумарна консумация, може да се въведат тарифи и всичко това да се получава директно в пари, но всички инструкции са на немски, а тук никой не говори този език.
Благодаря предварително!
Като го имаш на немски го вкарай във преводача на гугала и ще си го преведеш,превода е малко машинен но се разбира,после си го принтирай и ще си го имаш превода на хартия!
preslav - майстор
Благодаря на отзовалите се!
Сега като изнамерих ръководството в електронен вариант нещата се опростиха - чичко Гугъл помага усърдно.
Очевадно устройството само индикира превишаване на зададения ток или мощност т.е. тази функция е ненужна екстра.
Продължавам да копая в посока на устройства осигуряващи защита с прекъсване на захранването - попаднах в нета на някакви български, фирмата е в Пловдив (мисля SONO или нещо подобно), но все още не съм ги виждал по магазините.
Весели празници!
teon - специалист
...из техно-магазините съм мяркал 'sono'...
preslav - майстор
teon написа:
...из техно-магазините съм мяркал 'sono'...
Така пише на сайта им - техно магазини, Метро, Кауфланд и т.н.
А някакви отзиви - може ли да се разчита?
fox_vt - майстор
И за какво ти е защита изключваща тока при превишаване на консумацията?Нали си имаш предпазител в таблото,отделно от това знаеш какъв консуматор си закачил за устройството няма как да превишиш мощноста написана на уреда който си закачил :lol:
preslav - майстор
fox_vt написа:
И за какво ти е защита изключваща тока при превишаване на консумацията?Нали си имаш предпазител в таблото,отделно от това знаеш какъв консуматор си закачил за устройството няма как да превишиш мощноста написана на уреда който си закачил :lol:
За да съм кратък ще те помоля да прочетеш това http://www.sono.bg/instrukcii/Instrukciq_WP230W.pdf - надявам се да ти е от полза!
И още нещо - на мен ми се е случвало преди години, а на мой познат преди дни - напрежението в жилището му е било ниско в продължение на няколко часа, резултатът е изгорял компресор на хладилника.
Нека по-знаещите кажат какво се случва с тока в намотките на един мотор когато напрежението е под или над установените норми?
Та така за предпазителите в таблото и вградените защити на домакинските уреди.
Ще се радвам ако съм те заинтригувал и съм бил полезен.
  • 1
  • 2

Тема "Устройство за измерване на консумацията на ел. енергия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: