• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ragtan - помощник
Търся максимално мощни ампули с резисторче. Трябват ми за прекъсвачи. Къде мога да купя в София?
hidrazin - майстор
Я пак?Обясни какво е това чудо.
:partyman:
ragtan - помощник
Търся малка ампула за индикация на прекъсвач, която има резисторче в единия от двата си края.
hidrazin - майстор
Ей Господи - ела си прибери версиите!
Ти май говориш за глим лампа.Нещо такова:
Изображение
Пич, така както обясняваш и оня горе не може ти помогна.Преди много години имаше такива като обикновена крушка и
се завиваха в нормална фасунга.Вече не ги виждам.
Я дай подробности - това може да стане и със светодиод.
ragtan - помощник
Да, точно това търся и да е максималното мощно. Хубаво би било да се направи нещо в друг цвят, примерно зелен от светодиод. Къде мога да намеря в София такова нещо, което да не се купува само през интернетен магазин?
hidrazin - майстор
Няма такива "мощни". Какво разбираш под мощни?Искаш да ти осветява нещо или да го виждаш от голямо разстояние?
Това са газоразрядни лампи и не светят особено силно.В Америка на този принцип се произвеждат красиви декоративни лампи.
ИзображениеИзображение
Та по-добре кажи какво искаш да правиш за да те насочим.
У на се произвеждаха такива:
Изображение

Май "най-мощните" са останали тук:http://vikiwat.com/lampa-glim.html Имах такива и за неонова лампа биват.
Последна промяна от hidrazin на вт апр 24, 2012 12:55 am, променено общо 2 пъти.
sstefanov - майстор
ragtan написа:
Да, точно това търся и да е максималното мощно...
Купи си 100W крушка.
ragtan - помощник
Търся ампулки с резисторче за индикация (за автомобил, за разклонители и т.н.), като на снимката, които да се виждат от по-голям ъгъл. Ако има резисторче на светодиод, ще се зарадвам. Знам, че попринцип ъгълът на светлината при светодиода е от голямо значение и затова се притесних.
hidrazin - майстор
Това дето го търсиш за кола не става.Тази "ампула" в същност е газоразрядна лампа и си иска по-високо напрежение от 12 волта.
За разклонители, контакти и ключове на 220 волта става.
Има светодиоди мигащи на 12 волта - не искат нищо допълнително.Ето:
Мигащ светодиод 5mm
Такъв има и в КВАЗЕР: http://kvazer.com/product.php?id_product=2556
  • 1
  • 2

Тема "Ампули с резистори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: