Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
papalin4o - специалист
Здравейте.
Имам едно питане към по запознатите с електрониката.
Закупих си 30 метра RGB LED лента /6 ролки по 5метра с по 300 диода всяка./ Идеята ми е да я поставя под цокола на къщата, който е като еркер на 15-20см от земята и така ще се получи осветяване на пътеките около къщата.
Въпросът ми е за захранването и за контролера.
Всяка лента я дават 72W. Това прави 432W за всичките 30 метра. Мисля да си взема 500W-40А, обаче искам контролера да бъде WiFi за да мога да управлявам цветовете от телефона, но всички WiFi контролери ги дават <=144W, и не ми е ясно как да ги вържа за да не се товарят, понеже никъде не намирам по-мощни контролери :(
Очаквам вашите предложения и мнения.
Благодаря Ви!
DundyTheCroc - майстор
Ще ти трябват усилватели за целта, нещо от този вид:
http://www.krushki.com/index.php?main_p ... cts_id=242
papalin4o - специалист
Благодаря.
Ще поръчам един-два за да тествам.
jordanvass - майстор
Не знам на Wi-Fi контролерите какви са им крайните транзистори. Те определят тока, респективно мощността. На обикновените контролери с IR дистанционно транзисторите са дискретни. Може да се махнат и заменят с такива за по-голям ток. И да се сложат на радиатор. Мощността ти ще е колкото ти трябва. Разбира се, трябва да предвидиш и по-сериозна букса за захранването. Имай предвид, че мощността на лентите е доста по-малка от декларираната.
Duke_BG - специалист
слагаш необходимия брой контролери и захранваш всеки от централното захранване
и си ги управляваш всичките от тела - даже "дефекта" може да стане ефект - слагаш по един контролер на всяка страна на къщата и ще можеш да сменяш цвета на всяка стена поотделно.

и помисли дали няма да е по-добре да сложиш и 4 ри отделни захранвания
щото 432 W / 12 V = 36 A - ще трябва да пускаш 6 кв кабел

Тема "Въпрос отностно RGB LED лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: