• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasho73 - помощник
Някой знае ли откъде мога да си купя контакти(подвижни и неподвижни)І за КПЕ-4,КПЕ-5,КПЕ-6. Става въпрос за София.
hidrazin - майстор
Контактори за електрокар? Трудна работа не само за София а въобще. Пък и са си пара ако въобще намериш.
Колко бройки ти трябват. Имам събрани в една кутия контакти от различни контактори за подмяна на нагорели
такива ама нямам си идея кои са от този модел. Може и да стане работата ама трябват снимки и размери на
неподвижните контакти и мостовете (подвижните контакти).
Такива ли са разерите?
Изображение
:partyman:
sasho73 - помощник
Това са размерите, вчера купих от Апекс за КПЕ-6 един комплект за 55лв. то целия контактор сигурно струва толкова.
hidrazin - майстор
Ами като си купил вчера, значи че не ти трябват повече. Защо беше тогава тази тема?
Между другото за КПЕ-6 би трябвали да са най-евтините.
sasho73 - помощник
Купих само за единя контактор който беше най-зле, другите ги позачистих(засега ще карат) просто искам да си намеря за резерва да имам. Вчера направих запитване до Асела, но засега нямам отговор.
hidrazin - майстор
О.К. Виж каква цена ще ти дадат и може да измислим нещо на по-ниска.
Стига да имам в кутията. :)
sasho73 - помощник
hidrazin написа:
Ами като си купил вчера, значи че не ти трябват повече. Защо беше тогава тази тема?
Между другото за КПЕ-6 би трябвали да са най-евтините.
Не са най-евтини, цената е според големината
sasho73 - помощник
Ок. ще пиша като имам отговор от тях. По между другото за 15г. в Кремиковци съм сменил сигурно тонове от тези контакти ама да си бях взел :headbash: .Там ни караха някави нашенски само медни и със сигурност не са били толкова скъпи, тези които купих вчера са бели(със сребро) затова и цената е такава.
hidrazin - майстор
Ами в кремиковци като си ги сменял да си прибирал от износените. Все е имало останало по тях.
Сега пари щеше да направиш. :axe: Един нов подвижен от КПЕ-4 и 5 по данни на производителя има
малко над 16 грама сребро. А подвижен от КПЕ-6 малко над 7 грама. Ако са истински а не медни сам
може да сметнеш колко струва само като материал.
moimoimoi - майстор
малко спам.....едно време какъв матрял имаше........по големите фабрики и заводи резервни части с тонове както се изрази колегата,понеж баща ми беше главен енергетик и имам спомен за отпреди 20 години цели щайги пълни с контакти-подвижни и неподвижни за контактори,бобини и др
наскоро демонтирах едно табло и на него бронзови щуцери- единия над 2 кг.и всичко отиваше за скрап......но аз ги спасих :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Контакти за контактор- откъде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: