Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Bobivan - специалист
Здравейте колеги!
Интересува ме дали има ключове за осветление дето могат да комутират 2 контакта-както сериен,но захранванията да са две,а не едно!Иска ми се вентилатора в банята да е към силовата част на инсталацията,а лампата дето ще се пали от същия сдвоен ключ да е към осветителният кръг... :?
Panzer - специалист
Да, има такива ключове. Но за фирма не се сещам, трябва да се разтърсиш по магазините.
lenko71 - специалист
Bobivan написа:
вентилатора в банята да е към силовата част на инсталацията,а лампата дето ще се пали от същия сдвоен ключ да е към осветителният кръг...
И що така?
evil - специалист
Такива ключове има и това което си намислил може да стане но си мисля че не е много правилно такова изпълнение защото ключа най-вероятно ще е 6А а вентилаторчето много по-малко а подобна верига не се пази с 20-25А предпазител
moimoimoi - майстор
да имаш 2 захранвания в ключа ми се струва неразумно и безполезно
teves - специалист
какъв е проблема вентилатора да се захранва от кръга на оветлението?
koldi811 - специалист
здравейте,за да не пускам нова тема.има ли двоен ключ ,който да си има 2по2 отделни извода без общи?защото са 2 отделни вериги.
PCL82 - майстор
Ако са две отделни вериги, от два различни токови кръга, не е редно да са в една конзола.
При всички положения можеш да сложиш двойна конзола, два единични ключа с обща рамка.
Когато конзолите са две (една двойна с преграда) няма проблем захранването да е от отделни кръгове.

Иначе за такъв специален ключ може да има в каталога на Шнайдер Електрик.
koldi811 - специалист
благодаря ти!! Преди един час купих на шнайдер въпросния ключ за 11.90лв. утре ,ще го свържа и дано всичко да е 6.такива идиотщини до сега не съм правил,ама се налага!! :)
rettere - специалист
Купувал съм и с три отделни ключа в едно - три девиатора съвсем отделни и в един ключ.
Не струваше много-2-3 лева.
Български бяха...още карат.

Тема "Питане за "двоен ключ"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: