Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,
надявам се, че това е правилният раздел. Имам проблем с горепосочения хладилник- от няколко седмици забелязвам, че не дъжи студено вътре. Хладилника има и малка камера(фризер), който си работи добре и с него няма проблем. Става дума за хладилната част- настроен е на 7, което е най-високата степен(най-студено), но храната и напитките, които държа вътре са много леко студени, да не кажа дори хладки, все едно съм ги извадил от хладилника преди час-два. Днес дори за първи път ми се развали храна и предполагам, че е от това. Ще се радвам, ако някой помогне.
hidrazin - майстор
Не е ясен моделът на хладилника. То боклуци колкото щеш.
С един или компресора? При теб е много вероятно да е прецакан терморегулатора.
Това няма да му попречи да прави добри температури във фризерната част.
Хладилни техници наоколо няма ли?
:partyman:
VLADO66 - майстор
Измери темп.-може да ти се струва че камерата работи,а вътре да е -5 вместо -18.Компресора работи ли продължително?
kuger - майстор
Някои типове хладилници имат второ механично термореле с клапа, регулираща температурата в хладилната част. Други са с два изпарителя, като този в хладилната част се управлява от ел.клапан и втори терморегулатор.
При първия вид вероятностите са да е повредена клапата или запушени въздуховоди /от лед, храна/.
При втория вид, или термореле в хладилната част, или ел.клапан /смяната му е съпроводена с отваряне на фреоновата инсталация и последващи заварки/. Решение е пригаждане на бобина от друг клапан, с подходящи параметри. Това за клапана, при термостата е ясно - смяна.
Уточни от кой тип ти е машината.
За модела на хладилника не съм сигурен, тъй като инструкциите са изхвърлени преди много време. Иначе по-късно ще се опитам да разгледам точно кой модел е- дали с механичното реле или с ел. клапан и втори терморегулатор.
paralesa - специалист
спри хладилника,размрази го,почисти го и пак го пусни на следващия ден да видим дали не плаче за размразяване...
hladnia - специалист
niki8680 написа:
За модела на хладилника не съм сигурен, Иначе по-късно ще се опитам да разгледам точно кой модел е- дали с механичното реле или с ел. клапан
Нещо такова ли е ?
http://www.pazaruvaj.com/hladilnici-c31 ... leria.html
Табелките по принцип са залепени там където е чекмеджето за зеленчуци отстрани или на гърба на хладилника.
От няколко дена, е доста топло което се отразява на доброто охлаждане.
Каква е околната температура във помещението?
Кондензатора отзад да не би да е прашлясал доближен до стената.
Да, модела е горе-долу същият. В стаята е около 28-30°. Хладилникът е на около педя от стената, не знам дали това е прекалено близо.

Тема "Проблем с хладилник Prolux" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: