Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
Дадоха ми за ремонт един поялник за полипропиленови тръби на DYTRON . Оказа се прекъснато кабелче от термодатчика /сондата/ до платката за управление . Кабелчето се беше скъсало точно от заварената снадка в основата на сондата . Позакрепих го и поялника работи , но ми се иска да сменя сондата , за да е отремонтиран както трябва . :-D
Та въпроса ми е - може ли отнякъде да се намери тази сонда като резервна част или ще трябва да се импровизира ....? Което не е много желателно все пак ...
Търсих из нета , но не намерих нищо подходящо .
Моля , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем , да помага :?
hidrazin - майстор
Да кара докато може - после нов. Ако си го направил свястно ще изкара доста.
Пък и тя май бяха чешки - те няма да умират от глад я. :-D Пък и водния дух си му е избил парите.
Все едно да взема да си ремонтирам поялниците - неизбежни консумативи.
:partyman:
докера - специалист
Те парите му са не избити , ами направо пребити :-D ....
Но е на приятел ..... И ми се иска да съм подготвен с резервна сонда , за да не го изостави посредата на някоя инсталация ......
paralesa - специалист
да се приготви с нов поялник,да не го остави посредата на някоя инсталация :)
hidrazin - майстор
Ами ти да не мислиш че тука всеки ден разглобяваме поялници DYTRON. Де да знам какъв му е датчика.
Поне снимка да беше сложил. Пък и ти си го разглобявал и знаеш дали е термистор, биметална пластина, термодвойка или
термоампула. Ако е термистор - измери му съпротивлението на стайна температура. Вероятно ще трябва да импровизираш.
докера - специалист
Е -за снимка не се сетих , а имах възможност на място да я кача даже ........... :?
А сондата е с размерите на кибритена клечка и като че ли е с тефлонов корпус - най-вероятно е термистор - ако поялника пак сдаде багажа , ще меря и ще снимам , а и ще пусна тук резултатите , за да са от полза и на други колеги ....Като си спомня какви пари ми искаха за един датчик на Рено-то , а си го направих за 10 лв , като смятам и труда си .... :x
Просто сега трябваше да бързам и ......
hidrazin - майстор
Ееее...Ами как тогава да помогнем? Елементарно - мерене, снимки.

Тема "Термодатчик/сонда/ за поялник за ППР ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: