Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.

Кое е първо ключа или терморегулатора в бойлера

Анкетата завърши на вт юни 26, 2012 7:07 pm

58%
1-Ключа
14
42%
2-Терморегулатора
10

Общо гласове: 24

fox_vt - майстор
Така във връзка с заформилия се спор за кокошката или яйцето пускам тая анкета да видим електричарите във форума какво мислят по тоя въпрос,за относително елементарния електроуред Домашен бойлер.Та нека който гласува да напише защо мисли така.Ако модераторите сметнат за излишно да премахнат темата.Срока на анкетата е 7 дена.
fikata - майстор
Неоходима е корекция.Вместо "Терморегулатора" да се пише "Термозащитата".
Анкетата не е коректна, защото все още са в употреба и много стари бойлери със схемно решение малко по различно от това на по новите. Захранващите проводници могат да отиват на клема,на ключ или на термозащитата направо - зависи от решението на производителя във времето.
На повечето модели на Елдом захранващите кабели са директно на термозащитата.
Изображение
Последна промяна от fikata на вт юни 19, 2012 8:04 pm, променено общо 3 пъти.
tysonlkr - специалист
На мен ми е необходимо малко разяснение. Какво имаш в предвид "Кое е първо" От къде погледнато да е първо :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Нещо като яйцето и кокошката :wink:
fox_vt - майстор
В нормален бойлер има термозащита и терморегулатор две различни неща са и изпълняват различни функции.Има се предвид кое първо се свързва със захранващия кабел дали първо ще е ключа дали терморегулатора или термозащитата без значение кое от двете.
Лазаре то като яйцето и кокошката но трябва да се изясни и да се изпрати писмо до завода производител в което да им се каже ясно че нищо не разбират от инсталации на бойлери,щото виж как се палят някои тука.
Фиката дай схемното решение различно от тука описаното че ми е интересно кво ще да е :lol: :lol:
Последна промяна от fox_vt на вт юни 19, 2012 7:34 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
В нормален бойлер има термозащита и терморегулатор две различни неща са и изпълняват различни функции
Това е изключително важно пояснение,защото съвсем малко хора,които ще ти участват в анкетата, знаят какво е терморегулатор и термозащита.А има и комбинирани-две в едно :-D Като тук:
Изображение
Последна промяна от fikata на вт юни 19, 2012 8:36 pm, променено общо 5 пъти.
tysonlkr - специалист
Тогава гласувам за ключа след това всичко останало.
VLADO66 - майстор
Аз се чудя защо производителите не слагат товарни релета.дали Финдер или SSR и това има ли връзка с текучество на бойлери и резервни части.
galin56 - специалист
И аз гласувам за ключа, защото във всяка ел. схема на електроуред след щепсела трябва да следва главен прекъсващ ключ. Иначе автора задава въпроса сигурно защото и двете правят едно и също - прекъсват тока към нагревателя и би било все едно откъм принцип на работа. Няма значение дали жицата ще я "срежеш" на 20-я сантиметър или 40-я сантиметър. Но пак повтарям, за мене от към прегледност и стандарти гласувам за ключ (никога не съм разглобявал бойлер).
tretre - специалист
фаза и нула се закачат на термозащитата, от там фазата отива в терморегулатора и после в ключа.
нулата отива в ключа и на корпуса, ако няма трети кабел.
Това е моето мнение, което е абсолютно аматьорско. Вързал съм до сега един единствен бойлер просто се обадих на един познат от завода в елдом варна който работи в сервиз. Той ми каза вържи ги така за да нема бум! И все още нема бум!

Тема "Интересна дилема с бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: