• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
миро83 - напреднал
Имам машина за сладолед и ми отказаха вентилаторите който обдухват питата отпред.Те се включват от контактор който е само за тях а компресора от отделен контактор който си включва.Проверих контактора работи си проследих проводниците който отиват в бобината на контактора нулата е директна а фазата идва от едно реле което не мога да разбера какво му е предназначението и при включване не подава фазата от там към бобината на контактора.Релето е производство на Харманли и пише на него УПР или ЕПМ или нешто такова не го помня нещо като термично реле мисля че е но не съм срещал такова .Ако някой знае или е запознат с това реле моля да помага
hidrazin - майстор
пише на него УПР или ЕПМ или нешто такова не го помня
Ами аз ли да го помня това реле и да прочета какво пише на него? Тук врачките намаляха.
И много трудно ли е да направиш една снимка?
:partyman:
moimoimoi - майстор
явно е защитата на вентилаторите-няма ли копче релето което да се натиска и да се възстанови защитата
пп:ако е защита трябва да има причина за да изключва
миро83 - напреднал
moimoimoi написа:
явно е защитата на вентилаторите-няма ли копче релето което да се натиска и да се възстанови защитата
пп:ако е защита трябва да има причина за да изключва
Не няма такова копче като на токовите защити,в бял корпус е и си личи че е някаква стара защита или реле която не мога да разбера какво е правила ще я извадя пак и ще видя какво пишеше на него отдолу нещо съкратено беше и ако някой може да ми каже предназначението и.Машината сега работи като вързах края бобината на контактора на вентилаторите към бобината на контактора на компресора и сега пак си тръгват както преди заедно,но ми се иска да го разбера това реле старото за какво е
moimoimoi - майстор
значи си е най-обикновено реле ако правилно съм разбрал
а не е ли на цокъл бялото реле?
възможно е контактната система да не дава връзка,или бобинката на релето да е заминала,или изобщо да няма управление
hidrazin - майстор
Поне да беше написал с колко извода е това реле и ако има намотка какво я управлява.
:partyman:
lenko71 - специалист
миро83 написа:
...фазата идва от едно реле което не мога да разбера какво му е предназначението...
Предполагам, че това е пресостат за високо налягане, който следва да включва вентилатора на кондензатора при достигане на определено налягане на газа (хладилния агент) в системата.
Според мен няма проблем компресора и вентилаторите да се включват заедно.
миро83 - напреднал
lenko71 написа:
миро83 написа:
...фазата идва от едно реле което не мога да разбера какво му е предназначението...
Предполагам, че това е пресостат за високо налягане, който следва да включва вентилатора на кондензатора при достигане на определено налягане на газа (хладилния агент) в системата.
Според мен няма проблем компресора и вентилаторите да се включват заедно.
Може и такова да е защото има два проводника който идват от компресора ,а има и други два проводника по който има постоянно 220 волта още при включване в контакта.Ще го извадя пак и ще видя какво пише на него какво беше това съкращение не е с цокъл правоъгълна кутия е
миро83 - напреднал
Извадих го това реле и на него пише УЗП срещнах го в форума и се казва ,че било устройство защитно позисторно ,но за какво служи и какво му е предназначението не казва никой.С 7 крачета е 6 и 7 са 220 волта 4 и 5 са потенциометър 2 и 3 контакт и бобина.Как мога да го проверя дали работи или с какво мога да го подменя че такова трудно ще се намери.Благодаря ако някои знае нещо
vk - специалист
Я виж тук - фирма "Тест русе" ЕООД
има такова реле с наименование РЕЛЕ ПОЗИСТОРНО ЗАЩИТНО (което е същото)
http://www.test.ruse.bg/bg/index.php?p=products
Търси го бързо, да не се разтопи сладоледа, или да мине сладоледенето време.
От някаква стара машина не може ли да се вземе- или виж кой завод произвежда тази машина и се обърни към тях за резервна част.
  • 1
  • 2

Тема "ПРОБЛЕМ С РЕЛЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: