Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dron4o - специалист
Имам на расположение 4 панела със следните параметри:
Мощност: 190 W
Напрежение при празен ход 45.1V
Мах. напрежение 37.1V
Tок на късо съединение 5.54А
Мах. Ток 5.12А

Ta Въпроса ми е как е възможно да ми влезат в употреба, и може ли да си ги използвам за домашно ползване?
hidrazin - майстор
Може, що да не може да си ги ползваш у вас. Все пак за какво точно искаш да ги ползваш?
:partyman:
dron4o - специалист
Да речем за дневна консумация хладилник,помпи и темподобни пак и дали го има варианта с акумулаторите и зареждането.
то какъв ли инвертов ще трябва да се угоди ?
hidrazin - майстор
Абсолютно - акумулатори, зарядно, инвертор и контролер, защото ако дойдат облаци като те няма
ще се стопли водката в хладилника.
dron4o - специалист
И ще истинат кюфтетата :lol:
Та така ако си направа една проста сметка от 4 панела се плучават следнитерезултати
Мощност: ~750W
Напрежение:~150V
Ток ~20А
Има ли такива контролери и такъв Инвертор,защото то колкото сам се разровил в нета само за 24V се упоменава
hidrazin - майстор
Проста, проста ама е грешна 150V x 20A = 3000W :?
Панелите ги вързваш успоредно и тогава става:
Мощност: ~760W
Напрежение:~37,1V
Ток ~20,48А
Сега вече излиза простата сметка.
И това са максимално очакваните стойности.
Схемата е следната: соларен панел - контролер за заряд - акумулатор 24V (или 2х12) - инвертор 24/220. - консуматор.
Здравей!

Тези четири панела ще могат без проблем да ти захранват осветление, мини-хладилник, телевизор, DVD, уредба, колони, компютър, телефони и друга подобна електроника.
Ако искаш обаче да захранваш по-мощни машини, като бормашина, флекс, бойлер и т.н., то тогава вече трябва и добър инвертор, задължително с пълна синусоида.

Прочети на сайта ни. Там има бая информация, като за теб:
elektronikabg.com
dron4o - специалист
А дали ако се сваржат успоредно ще може да се достигнат тези максимални стоиности, Защото гледах в един Фото-Волтаичен парк ги свързваха само последователно и не ми е ясно успоредно ако ги навържа какъв ще е лрайния резултат.
ESPACE - майстор
elektronikabg написа:
Здравей!

Ако искаш обаче да захранваш по-мощни машини, като бормашина, флекс, бойлер и т.н., то тогава вече трябва и добър инвертор, задължително с пълна синусоида.

Хаха, за бойлер трябвало пълна(вероятно се има предвид чиста, а не модифицирана) синусоида, голям смях.
lov - майстор
Аа.... то и за бормашината и флекса същата работа ама хайде от нас да мине.

Тема "Въпрос за Соларни панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: