Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте колеги, надявам се да мога достатъчно добре да си задам въпроса! ТЪ... трябва да сложа една рекламна табела (светеща), казаха ми да купя 3x1.5 (мисля че беше кабела), купих го, прекарах го както и където трябва и стигнах до един ключ за лампа и мислех там да вържа кабела и от този ключ да светвам табелата, но махам аз ключа и какво да видя, в кутията само две жици (на мостов кабел), и започнах да се чудя как да вържа нещата. Ако вържа само кабела на табелата няма да е вързана към мрежата, а ако сложа и мостовия кабел май ще свети ама ще работи и лампата(нещо което не искам). Объркан съм, моля помогнете как да постъпя. Лампата не се ползва и за това искам на този ключ да вържа табелата!

п.п.Ключа е на Legrand единичен, но вътре има място за четири кабела, т.е. в четирите ъгъла има по една дупка всяка за кабел!!!
п.п.2 Много моля за помощ!!! Благодаря ви предварително!
hidrazin - майстор
Кажи на тези дето са те пратили за кабел да си извикат електротехник. От ключа не може да захраниш лампата.
:partyman:
boqn_zara - специалист
Да не се засегнеш ама hidrazin е прав. :-D :-D :-D Може да стане това но трябва да се преправят изцяло връзките и да се изтеглят нови жила.Но като чета писанията ти явно няма можеш да се справиш.Ще ти предложа по лесен начин направи го с щепсел в най-близкия контакт което не е най-правилното решение относно интериора но по-лесно не мога да ти предложа.Ако изявяваш желание можеш да намериш в търсачката за свързване на серия и ако успееш нещо да разбереш дерзай.Темата е коментирана много и има инфо.То верно направи си сам амааааа....... :partyman:
Много благодаря, варианта с контакта май е подходящ, даже ще сложа едно мързеливо ключе....
swenstyle - специалист
ако лампата няма да се ползва свали фасунгата и там свържи жиците, така вече сегашния ти ключ става контакт (или по скоро два нормални извода) и естествно ще сложиш пак ключ но така, че да прекъсва единия от тези изводи който отива към светещата реклама, а не да ги окъсява.
hidrazin - майстор
swenstyle написа:
ако лампата няма да се ползва свали фасунгата и там свържи жиците, така вече сегашния ти ключ става контакт (или по скоро два нормални извода) и естествно ще сложиш пак ключ но така, че да прекъсва единия от тези изводи който отива към светещата реклама, а не да ги окъсява.
Това хич не го препоръчвам. По-скоро може да направи промяна в разклонителната кутия.
KingLin - майстор
Или аз не съм разбрал всичко от обяснението или хидразина не иска да му каже как ще стане с ключа :)
Щом си стигнал до ключ с два кабела, който не се ползва, можеш да направиш следното: Намираш кой от двата кабела е фазовия и проверяваш втория кабел дали отива до въпросната ламБа. Ако кабела е здрав и стига до фасунгата проверяваш дали нулата на фасунгата е изправна (и земното жило също ако е трипроводна). След като си проверил всичко на фасунгата връзваш нулата с кабела, който идва от ключа. По този начин на ключа вече ще имаш фаза и нула. На самия ключ му подвързваш входната фаза и тъмния кабел (черен или кафяв) от тези които отиват към рекламката. А нулата която идва от фасунгата с клема я свързваш за светлия кабел към рекламата (син или сив). Задължително правиш защитно зануляване на рекламката. Така ще стане, макар че могат и да ме порицаят някои хора тук :lol:

П.П. Чак сега видях че свен го е написал същото по-горе с по-малко писане :lol: :lol:
hidrazin - майстор
Не че крия нещо но не е правилния начин. Пък и не искам да го вкарвам в такъв филм. Явно е не е на ти с тоците. Пък относно черни, сиви, сини, кафяви кабели въобще да не говорим че ми става лошо. Сигурен ли си че там са така по цветове и дали въобще в ключа прекъсват фазата а не нулата?
Ей тук една прясна тема за фаза по жълтозелен проводник. :)
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 20#p522980
Та затова съм се въздържал.
boqn_zara - специалист
Явно е,че и тази тема отива към спам като повечето тук.Какво не сме му казали като човека не е на ти с тоците дават му се най-лесните методи просто.

Тема "Въпрос за ключ за лампа!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: