• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте

Имам си един контакт, който си работеше до онзи ден без проблеми. Наложи се да правя нещо и трябваше да го сваля. В момента, който опрях отвертката в болтчето, за да го развия гръмна яко (чу се доста силен звук), но бушона не се изключи. :weedman:

Спрях тока и го развих, но като гледам нищо не разбирам (далеч съм от тоците), освен, че явно нещо жиците не са вързани както трябва.

Въпросът ми е мога ли сам да го оправя и как? :prayer:
Сложил съм 2 снимки, надявам се да са ясни...
Прикачен файл:
Снимка0279.jpg
Прикачен файл:
Снимка0282.jpg

Прикачен файл

Снимка0279.jpg
sstefanov - майстор
Намери си някой, който разбира, за да не те утрепе тока!
В. Петров - специалист
Този който е свързал контактите заслужава да го намериш и да му хвърлиш един хубав бой. Наистина намери си човек който знае какво прави. Забележете как е „обезопасен” вторият контакт.
moimoimoi - майстор
единия контакт е заземен/горния/ а долния е занулен-страно изпълнение при условие че захранването е трижилно,
и все пак не се разбира къде е гръмнало-поне не си личи,може да е вътре в контакта/дефектен контакт/
може винта който захваща декоративната капачка ако е по дълъг да се е наврял на фазовия проводник зад контакта

аз бих махнал белите твърди проводници между контактите и на тяхно място да сложа многожилен кабел с съответния цвят
син-нула
кафяв-фаза
жълтозелен-земно
fikata - майстор
В момента, който опрях отвертката в болтчето, за да го развия гръмна яко (чу се доста силен звук), но бушона не се изключи. :
Направил си бързо късо съединение преди да реагира предпазителя/бушона/.С отверката си докоснал фаза и нула без да разбереш.
Снимките не са достатъчно ясни за това дали са занулени контактите, но съмнително много проводника влизат в горния контакт.Или връзката между двата контакта е направена с мостовия проводник.Цветните проводници излеждат много тънки за да захранват двата контакта.
За правилното свързване на контакти и зануляването им ще намериш много теми в този форум как се свързва защитния проводник при трипроводна система на захранване и как се прави мост между нулата и защитните клеми на контакта при двупроводна система /какъвто е твоя случай/
Последна промяна от fikata на нед авг 19, 2012 5:44 pm, променено общо 1 път.
В. Петров - специалист
fikata написа:
За правилното свързване на контакти и зануляването им ще намериш много теми в този форум как се свързва защитния проводник при трипроводна система на захранване и как се прави мост между нулата и защитните клеми на контакта при двупроводна система /какъвто е твоя случай/
Единият контакт е свързан правилно /трипроводна система/. Грешката е, че отклонението към втория контакт е двупроводно и този контакт е „занулен”. Това отклонение трябва да бъде също с три отделни проводника и в никакъв случай да не се прави връзка между „земно” и „неутрала”.
sstefanov - майстор
Не разбирам как коментирате въпрос на човек, който сам казва, че не разбира нищо от електротехника, започва да ремонтира контакти без да изключи предпазителя, после казва, че според него контактите му не са свързани правилно и пита за проблем, който не е описал в какво се състои?
Какво очаквате този човек да направи след като прочете отговорите ви? Дали няма да ви тежи на съвестта после?
evil - специалист
На истина , махни това мостче на долния контакт и направи мост от жълтозеления на горния до средното болтче на долния.
krasiorocknroll - специалист
sstefanov написа:
Намери си някой, който разбира, за да не те утрепе тока!
Не,намери физиката за 7 клас.Обяснено е много добре.Само дето бъркат проводник с жица?
Johny - майстор
evil написа:
На истина , махни това мостче на долния контакт и направи мост от жълтозеления на горния до средното болтче на долния.
+1
  • 1
  • 2

Тема "конкакт,който удря ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: