Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
atanasovpetko - специалист
Здравейте,
днес направих една малко емоционална покупка. Преди време гледах една серия на "Мисия моят дом" и там видях да монтират в коридора един сенсор за движение, който се грижеше за осветлението. Днес в един магазин видях нещо подобно и не се стърпях да го купя.
Ето вижте:
Прикачен файл:
sensor1.JPG
sensor1.JPG (105.88 KиБ) Видяна 16991 пъти
Прикачен файл:
sensor2.JPG
sensor2.JPG (60.21 KиБ) Видяна 16991 пъти
Прикачен файл:
sensor3.JPG
sensor3.JPG (70.27 KиБ) Видяна 16991 пъти
Прикачен файл:
sensor4.JPG
sensor4.JPG (102.67 KиБ) Видяна 16991 пъти
Джаджата струва 19.90.
Въпроса ми е удачно ли е това да се монтира в коридиора за да пуска осветлението.
Имате ли опит с подобно изпълнение?
HEITRONIC като марка добра ли е?
На кутията пише макс 500 W. Това го разбирам, ама също пише и мин 40 W-е това не ми стана ясно. Ако аз сложа в коридора някави ЛЕД лампи, които общо са 30 W какво ще стане?
А ако това е някакъве боклук-дайте линк към нещо по-добро и надеждно. Колко струва?
Благодаря,
5ко
hidrazin - майстор
По принцип би трябвало да е немско и добро.
heitronik 42207
Има задействане и от звук. Надали ще намериш на нашия пазар по-добро.
Обаче за под 40 вата няма да работи. Не само с LED лампи, ами и с енергоспестяващи пак няма да работи.
Предвиден е да се сложи на мястото на съществуваш ключ, към който отиват само две жици и се захранва
от тока, който преминава през лампата когато е угасена.
Ако искаш да използваш енергоспестяващи има други модели датчици, но им трябва и трета жица за да ги захрани.
:partyman:
Можеш ли да ми пратиш линк за нещо, което е за енергоспестяващи или ЛЕД лампи?
Junak - майстор
С енергоспестяващите има и друг проблем. Като запалят, близо 30 сек. светят много слабо. За това време аз вече съм минал през коридора. А също така и честото включване съкращава много живота им.
hidrazin - майстор
Е линк не ми се търси, пък и много от търговците не упоменават дали е трипроводен или двупроводен.
Най-добре да питаш в магазина.Защо не си вземеш направо осветително тяло с датчик?
http://eltech3.com/products_list.php?ma ... sub_cat=33
:partyman:
riki888 - специалист
Мисля че това е само за крушки с нажежаема жичка. Вътре - симистор който се отваря на всяка полувълна на променливото напрежение.
LED крушките имат вътре електроника която е импулсна и вдига високо напрежение с постоянен ток за захранване на светодиодите.
Енергоспестяващите - също са с импулсна електроника.
При импулсната електроника се получава някаква интерференция и не палят.
Устройството само за себе си е добро като конструкция и качество обаче е само за нажежаеми крушки. Това не са ти го казали в магазина, не си се сетил и да питаш вероятно.
Интересното е че има и микрофон - дали ще сработва ако около него лети комар.
Има и сензор за светлина който променя чувствителноста на PIR датчика в зависимост от околното осветление.
За енергоспестяващи и LED крушки ти трябва нещо подобно обаче вътре с реленце да пали крушките вместо симистор и отделно захранване.
lov - майстор
Един малко тъп въпрос от мене. Каква ти е точно идеята дето ще набуташ още един куп пари за някакви енерго спестяващи лампи или Лед, ами ни на всичко отгоре да им сложиш и тая джиджявка.
Нали тя е точно за това да ти елиминира излишното светене на лампите в коридора. :? Да не говорим че всичките тези така рекламирани енергоспестяващи лампи се скапват най вече от многото цикли на включване. Е със светодиодните не е така ама като удариш калема ще ти излезне че по добре да си светят и да се гасят като се сети някой и пак ще си на далавера. Ръгай го на мястото на ключа и толкова.
Виж ако си решил да се похвалиш друга работа. =D>
Порадвай им им се докато не те накарат да ги махнеш щото така се случи при мен. Жената почна да ми пили че нощно време се разсънвала като се разхожда до някои места. :axe:
Та кефа беше има няма 2 месеца. :lol:
velas - специалист
Имам такъв датчик в коридора в стария апартамент. Захранва отделна луничка. Включвахме я вечер и като ни няма. Върши чудесна работа, задейства се и от звук (не от комар) :).
Същия датчик или подобен?

чудя се дали да го монтирам вместо ключа и да пробвам какво ще стане ако сложа нажежаема жичка, енергоспестяваща лампа, лед лампа???
Струва ли си да опитам?
И ако опитам и случайно заработи на 3W лед лампа-какво? Сенсора ще навреди ли на лампата? Лампата ще навреди ли на сенсора?

Тема "Сензор за движение-осветление за коридир???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: