Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Spokoiniq - майстор
Колеги, поръчах си в Киров пистолет за боядисване с латекс, като резервна част, без "прахосмукачката".Приятел ми услужи с неговата турбина, която е правил навремето, с малка доработка я снабдих с въздушен филтър и я тествах-не е лош вариант, ако се уцели разреждането на латекса."Ръкава" на турбината е водонепроницаем плат, човека е олекотил максимално конструкцията.
Прикачен файл:
20120913_220923.jpg
Прикачен файл:
20120914_151315.jpg
Прикачен файл:
20120914_151358.jpg
Прикачен файл:
20120914_151519.jpg
Реших и аз да си направя едно такова чудо, изрових от тавана на баба една стара "Ракета", на която малко грубо са резнали захранващия кабел за удължител.От пробата стана ясно, че турбинката се тормози леко при нанизване на пистолета, та идеите които ми идват са следните-да добавя регулатор за оборотите(като на съвременните прахосмукачки), или да сложа клапа преди маркуча, която при нужда да освобождава част от потока.В електрониката обаче съм пълен индианец, и моля на база следващите снимки да ми дадете акъл като на такъв(маймуна с поялник) как да го направя и кое къде да свържа.Благодаря на отзовалите се предварително :prayer:

Прикачен файл

20120916_152554.jpg
Spokoiniq - майстор
...още снимки от донора
Прикачен файл:
20120916_152554.jpg
Прикачен файл:
20120916_152618.jpg
Прикачен файл:
20120916_152629.jpg
20120916_152629.jpg (108.4 KиБ) Видяна 2889 пъти
MamaMy - майстор
Понеже имам две Ракети и ги ползвам само в "Бойни условия" си позволявам да ти дам съвет. Първо виж дали четките не правят Огнен ореол около колектора при работа. Ако всичко е наред, провери колко са дълги тия четки и ако има нужда от такива си купи четките в комплект с лагери за смяна. Повярвай ще ти трябват! Мотора от Ракета почти не се плаши от някаква си прах. Той така си е работил цял живот. Този филтър само го мъчи и оскъпява. :-D
Ако решиш да ползваш мотор с турбина от по-истинска прахосмукачка, има резервни по 26 лв. За тях вече си трябва филтър. По 40 пък се намират такива от перящи прахосмукачки и там охлаждането на мотора е отделено от засмуквания въздух.

ПП Регулатора затормозява допълнително мотора. Ако имаш излишъци от въздух, освободи налягането! :-D
Последна промяна от MamaMy на нед сеп 16, 2012 4:05 pm, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Не ми се инвестира в друг мотор, защото този на комшията(същата ракета) върши добра работа,но искам малко повече контрол.Притеснява ме при по-продължителна работа да не го прецакам някак(прегряване нещо и пр.).

Тема "Турбина от прахосмукачка "Ракета", въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: