Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
naskov - майстор
Здравейте колеги!
Имам винтовер SKIL, на който му се повреди зарядното. Предлагат ми ново универсално зарядно, на което поляритета може да се сменя. Знаете ли къде трябва да е плюса и къде минуса на жака?
Ако използвам метода проба грешка има ли опастност да му се случи случка ?
shadow__01 - майстор
С тези обяснения трудно ще ти се отговори.
naskov - майстор
На кое да наблегна при описанието на проблема?
Gadnyara - специалист
naskov написа:
На кое да наблегна при описанието на проблема?
Няма нужда - плюса винаги е защитен, т.е. "вътре". Видимите метални части на конектора трябва да са отрицателния полюс.
miroton - майстор
Този които ти го предлага трябва да знае.
naskov - майстор
Специални благодарности на Gadnyara!
докера - специалист
Не винаги "–" е външно , а "+" - вътрешно на жака ! Има и обратни варианти , като на устройството , към което е прикрепен жака , трябва да има знак , който указва поляритета на изхода /жака в този случай/.
Най-сигурно е с мултицет , поставен да мери до 20V DC/постоянен ток/ да се премерят полюсите на жака при включено зарядно. Щеките/накрайниците/ на уреда трябва да са - Черната на COM , а червената- на изхода V/Om/A /в случая мери "+"/, за да е вярно измерването .
Като допреш щеките до двата полюса , ако резултата на екранчето е , примерно 12V , - значи черната щека е на "–" , а червената - на "+".
Ако показанието на прибора е със знак "–" / -12V/ , тогава щеките са обърнати и черната е на "+" , а червената - на "-".

Малко сложно се получи обяснението - дано си ме разбрал ..... :-D
sstefanov - майстор
Да добавя, че има и устройства (например някои зарядни, модеми и т.н.), които се захранват през същия жак с променлив ток.
Така, че без точно описание на модела няма кой да ти помогне, освен врачка.

Тема "Поляритет на зарядно за винтовер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: