• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
trace74 - специалист
Имам следният проблем с контактор Schneider Electric ICT 25A. Имам управление с изход 220V/600W, което го управлява по температура ниско ниво, но веднъж сработил след като управлението трябва да го изключи, контактора остава във включено положение и не изключва. Може би защото управлението плавно сваля напрежението или предполагам заради индукцията на бобината на контактора , но веднъж включил повече не може да изключи. С обикновенна лампа на изхода на управлението лампата гасне и пали без проблем, с контактора обаче залепва и дотам. Свързах паралелно контактора и лампата към управлението и сега и контактора работи, включва и изключва, но не е много идейно да е по този начин с лампа :)
Въпроса ми е какъв активен товар да включа или ако се сещате за някакво решение на проблема.
Благодаря предварително.
Junak - майстор
Бобината да не е за захранване от 24 до 220V ?
trace74 - специалист
Junak написа:
Бобината да не е за захранване от 24 до 220V ?
Под бобина имах предвид намотката на самият контактор. Контактора е за 220 V , няма трафове между управлението и самият контактор.
Junak - майстор
Погледни какво напрежение е дадено за бобината
hidrazin - майстор
Ти сигурен ли си че контактора е с нормална бобина? Вижда ли се бобината и да не е от тези малките
контактори за DIN шина? Монофазан, трифазен? Добре е една снимка или линк.
:partyman:
Junak - майстор
Точно - от малките контактори за DIN шина
Изображение
trace74 - специалист
Junak написа:
Погледни какво напрежение е дадено за бобината
Контактор Schneider Electric iCT 1P 2NO, 25A, 1.3W, 230/240V,VAC Schneider Electric, да за монтаж на DIN шина е, извинете ме ако този тип контактори са без бобина, не съм много наясно.
Като го включвам директно към 220 V си включва и изключва без проблеми. Проблема възниква когато го управлява управлението. Изхода на управлението е електронен ключ на входа на който подаваш фаза, когато сработи пропуска към контактора. Нулата е директно включена към контактора. Ще се опитам да го начертя сега. Интерестото е че с активен товар вързан паралелно към контактора всичко работи перфектно. Но без лампата залепва. Сядам да чертая :)
Последна промяна от trace74 на чет сеп 27, 2012 10:17 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
За да сработи, му трябват 220-240V

Но, за да изключи, напрежението трябва да падне под 50-60V

Там ти е проблема
trace74 - специалист
Ето схемичката, изхода на управлението не е механично реле , а електронен ключ с транзистори.

Прикачен файл

shema.jpg
shema.jpg (38.92 KиБ) Видяна 5438 пъти
trace74 - специалист
Junak написа:
За да сработи, му трябват 220-240V

Но, за да изключи, напрежението трябва да падне под 50-60V

Там ти е проблема

Е с лампа на мястото на контактора пали и гасне, ако са и двете паралелно вързани пак работят , но ако остане само контактора залепва при първото сработване и помече не иска да отвори.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с контактор Schneider Electric ICT 25A" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: