• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.Търся схема за готварска печка аег модел aeg 47035vd-wn.Закупена е от техномаркет но са махнали схемата как се връзва захранващия кабел.Съответно ако си платиш ще доиде някакъв техник да ти я върже.Моля ако някой има тази схема нека я качи тук.Предварително благодаря!
torbalan - Дървен философ
То верно в упътването не е описано как да вържеш уреда... Пише само, че трябва да бъде изпълнено от специалист...

Я снимай клемата, където трябва да се закачи кабела да видим какво пише на самата платка...
В момента няма как да я снимам но са шест входа като крайния десен е земя.По точно клемореда е означен с цифри 1 2 3 4 5 6 като 6 е земя.
Е, няма как да отгатнем...

Ако само са означени - трябва да се търси схема...
докера - специалист
Най-често подвързването е по този начин - 1 , 2 и 3 са замостени и там се вързва Фаза /L/ . 4 и 5 и те са замостени и на тях се вързва Нула/N/ . РЕ си е земя - там - жълтозеления проводник.
Това е често срещания вариант , но конкретно за тази печка ..... Най-добре дай снимка все пак ...

До цифрите , около болтчето ,няма ли и други означения - L , N , PE ....... ?

Прикачен файл

Свързване AEG.png
Свързване AEG.png (14.58 KиБ) Видяна 6435 пъти
shadow__01 - майстор
Може да намери информацията от тук http://www.aeg.co.uk/support/manuals/
Въвеждат се едни номера и би трябвало да ти намери упътването и с малко късмет в него може да има и схема.
Виж и в този форум http://www.google.bg/imgres?hl=bg&clien ... ,s:0,i:118 на руски е и нищо не разбирам, но е споменат твоя модел печка. Схемата не знам дали е за конкретния модел.
Тук също може да се види полезна информация ако е същото което търсиш http://www.google.bg/imgres?hl=bg&clien ... x=39&ty=75
Успех!
stiv1961 - майстор
Намерих схемата на свързване на моята печка- Фагор, предполагам и при теб е така.

Прикачен файл

Picture.jpg
Fender_str - специалист
Поне можеше да кажеш цветовете на проводниците срещу всеки номер от клемата..
galin56 - специалист
Сигурно е както казаха 123 - фази -4 нула, и земя. Това е много елементарна дейност и ти трябва един кабел и една отвертка. Особено е смешно ако аз викна такъв електротехник да ми върже кабела, защото работя поддръжка на машини. Но имаше една уловка, ако не го викнеш автоматично все едно се отказваш от гаранцията на тая печка. Със тая уловка те принуждават на практика защото за 10-15лв не си заслужава да си губиш гаранцията от 5г. примерно. Така , че провери го това. Ако не отпада гаранцията действай, но преди да свържеш се убеди къде се връзват фазата и нулата и къде земята. Много често готварските печки имат клеми като за трифазен ток, тогава трите фази се връзват на късо с мост.
Аз пазарувам уреди от БАУМАТИК

Нямат нищо против да си вържа сам печките, също така не са против да отрежа щепсела (на вградените уреди) и да си вържа уредите с устерклеми.
Изобщо на тема сервиз и обслужване - все едно съм в Германия, така се почуствах :)
  • 1
  • 2

Тема "търся схема за готварска печка аег" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: