• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Изпадна ми малко фризерче и го взех с надеждата да успея да го преправя на хладилниче за да си съхранявам стръвта(за риболов).
Може ли да стане това и как? В момента подържа много ниска температура около-17 градуса.Ако може да se преправи на +2/+4 градуса.

Благодаря предварително!
lenko71 - специалист
Просто му смени термостата
Какъв точно да взема?Някакви параметри...? :?
moimoimoi - майстор
прараметри-да има желаната от теб температура,примерно от 0 до 10 градуса ще ти свърши работа
може да провериш колко е мощен компресора-ватове,ампери,също така и терморегулатора който е в момента на фризера директно ли управлява компресора или е през реле

имам терморегулатор от -5 до 30 градуса ,нов, http://moimoimoi.snimka.bg/automobiles/ ... 2.13734935 ,размери 15x10x5 см
Последна промяна от moimoimoi на вт авг 11, 2009 9:16 pm, променено общо 1 път.
vreden - специалист
Самия терморегулатор е реле и и си командва компресора.Този термостат който предлагаш е за промишлени нужди,ще му заеме половината фризерче.Не ,че няма да върши работа,ама все едно на нощна лампа да туриш 100А превключвател.Има такива универсални които работят от -30 до +30 и са с размерите на обикновен термостат.Ще ти натрупва бързо лед обаче, да знаеш но това не голяма болка за целите ти.Поздрави.
LazarGanev - "Велик майстор"
Лед може да не натрупа, ама конденз по земата - със сигурност
Милен - майстор
Не съм на ти много с хладилниците :) но ще споделя малко личен опит.
На стария ми хладилник руски Бирюса му гръмна термостата. И понеже хладилника въобще не си заслужаваше да го разкарвам по техници му взех от магазина термостат К60 някакъв китайски предполагам http://www.cnyymt.com/en_products.asp?Sele=24. Просто такъв имаха в магазина и го взех за проба, оказа се че след като го монтирах в хладилника той заработи доста по добре от преди. Така че слагай му някакъв обикновен за хладилник и това е.
mios - напреднал
По добре вземи едно реле за време,по лесно ще стане включваш го в контакта и после щепсала в релетто нагласяш го както доиде,15 мин. да работи и 15 да почива или 15/30.
mios написа:
По добре вземи едно реле за време,по лесно ще стане включваш го в контакта и после щепсала в релетто нагласяш го както доиде,15 мин. да работи и 15 да почива или 15/30.
Точно такава ми беше първата идея.Видя ми се най-лесно.Все пак не съм на ТИ с техниката.
lenko71 - специалист
Стига глупости бе хора! Какво му е толкова сложното да откачиш два кабела от термостата и да ги закачиш на друг. Дори и да ги объекаш, (понеже някои термостати имат повече от два извода) няма да гръмне.
  • 1
  • 2

Тема "От фризер в хладилник.КАК???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: